问题 单项选择题


Every artist knows in his heart that he is saying something to the public. Not only does he want to say it well, but he wants it to be something which has not been said before. He hopes the public will listen and understand—he wants to teach them, and he wants them to learn from him.
What visual artists like painters want to teach is easy to make out but difficult to explain, because painters translate their experiences into shapes and colors, not words. They seem to feel that a certain selection of shapes and colors, out of the countless billions possible, is exceptionally interesting for them and worth showing to us. Without their work we should never have noticed these particular shapes and colors, or have felt the delight which they brought to the artist.
Most artists take their shapes and colors from the world of nature and from human bodies in motion and repose; their choices indicate that these aspects of the world are worth looking at, that they contain beautiful sights. Contemporary artists might say that they merely choose subjects that provide an interesting pattern, that there is nothing more in it. Yet even they do not choose entirely without reference to the character of their subjects.
If one painter chooses to paint a gangrenous leg and another a lake in moonlight, each of them is directing our attention to a certain aspect of the world. Each painter is telling us something, showing us something, emphasizing something m all of which means that, consciously or unconsciously, he is trying to teach us.

Implied but not stated, ______ .

A.a painting is more easily understood than a symphony

B.art is merely the arranging of shape and color

C.every artist tries to say something to the public

D.one must look beyond shape and color to find what the artist is saying

答案

参考答案:D

解析:

[分析]: 推断题型 从第一段可看出作者讲的是:每一个画家都从内心深处了解自己想要对公众说些什么;而且他们不光是想说,还想说些以前没有人说过的东西;画家希望公众能倾听和理解他们;第四段又讲到尽管画家选择的主题各不相同(但只是表现形式不一样罢了),但有意无意地都希望能教育大众,且希望大家能倾听和理解;由此可推断出本文表达的是人们应从画家作品上看出除图形和颜色之外,画家想要表达的意思。因此D为答案。

阅读理解

Texting is a great way to communicate and teenagers are doing just that. New research shows that on average, teens are sending 2,000 text messages a month, and doctors say it’s causing injuries.

13-year-old Bailey Baker keeps using her thumbs, sending text messages to her friends again and again. The past March may have been her best month ever, texting 8,000 times. Now, she says she’s feeling the pain. “Just mainly back and neck problems and thumb numbness,” she says.

Baylor-Garland Dr. Jane Sadler is seeing more and more teens who simply text until it hurts. She says parents, including Bailey’s mom, have no idea how much their kids are texting. “I was thinking she was texting about 25 texts a day,” says Lisa Baker. “Wrong! We’ve uncovered a problem.” It didn’t take Dr. Sadler long to find the problem. She gave Bailey the once-over and learnt that Bailey had developed Texting Teen Tendinitis(肌腱炎)

“A lot of them report pain in their thumbs, back and neck,” says Dr. Sadler. “When we look into it and examine a little bit further, we see texting is the main cause of the problem.” Dr. Sadler says back pain is caused by poor posture while texting. Bailey often texts for up to 2 hours a day; that’s a lot of wear and tear on the thumbs which over time, can break down. Dr. Sadler tells over-texting teens to look into the future. “What I tell them is ‘Hey, you might be normal now, but when you are 40 or 50, you can get arthritis (关节炎).’”

Dr. Sadler recommends limiting texting to 50 a day, and keeping good posture. Dr. Sadler also says touch screens are easier on the thumbs than keyboards and hand exercises are great to build up those muscles, making it easier to text.

1. How many text messages did Bailey Baker send a day on average last month?

A. Less than 226.   B. About 230.        C. About 267.        D. More than 300.

2. Because of texting, Bailey Baker suffers from the following problems EXCEPT ______.

A. back pain          B. neck pain          C. headache           D. thumb numbness

3. What does the underlined part in Paragraph 3 mean?

A. She gave Bailey Baker a quick examination.

B. She solved Bailey Baker’s problem at once.

C. She gave Bailey Baker a piece of advice.

D. She let Bailey Baker send a text message again.

4. What can we conclude from Paragraph 4?

A. Teenagers won’t get hurt if they stop texting right now.

B. Poor posture while texting is the main cause of injuries.

C. Thumbs won’t ache if teens text for no more than 2 hours a day.

D. Over-texting may have a bad effect on people in the long run.

单项选择题