问题 单项选择题

目前我国各家商业银行推广的( )是结构化金融衍生工具的典型代表之一。

A.资产结构化理财产品
B.利率结构化理财产品
C.股权结构化理财产品
D.挂钩不同标的资产的理财产品

答案

参考答案:D

解析: 结构化金融衍生产品是运用金融工程结构化方法,将若干种基础金融工具和金融衍生工具相结合设计出的新型金融产品。例如,在股票交易所交易的各类结构化票据、目前我国各家商业银行推广的挂钩不同标的资产的理财产品等都是其典型代表。

阅读理解

When Colonel Harland Sanders retired at the age of 65, he had little to show for himself, except an old Caddie roadster, a $105 monthly pension check ,and a recipe for chicken.

Knowing he couldn’t live on his pension, he took his chicken recipe in hand, got behind the wheel of his van (货车),and set out to make his fortune. His first plan was to sell his chicken recipe to restaurant  owners, who would in turn give him a residual (酬金)for every piece of chicken they sold—5 cents per chicken. The first restaurateur he called on turned him down.

So did the second.

So did the third.

In fact, the first 1,008 sales calls Colonel Sanders made ended in rejection. Still, he continued to call on owners as he traveled across the USA, sleeping in his car to save money. Prospect number 1,009 gave him first “yes”.

After two years of making daily sales he had signed up a total of five restaurants. Still the Colonel pressed on , knowing that he had a great chicken recipe and that someday the idea would catch on .

Of course, you know how the story ends. The idea did catch on. By 1963 the Colonel had 600 restaurants across the country selling his secret recipe of Kentucky Fried Chicken (with ll herbs and spices ).

In 1964 he was bought out by future Kentucky governor John Brown.Even though the sale made him a multi-millionaire, he continued to represent and promote KFC until his death in 1990.

小题1:Which of the following statements about Colonel Sanders is wrong according to the passage? 

A.He received a pension of a little more than $100 every month after he retired.

B.He couldn’t live on his pension because he had a chicken recipe in hand.

C.He didn’t succeed in selling his recipe until he tried 1,009 times.

D.He lived a hard life when he stared the business.小题2:The underlined phrase“catch on ”in Paragraph 6 probably means         .

A.be accepted

B.be grasped

C.be popular

D.be rejected小题3:The sentence “Of course, you know how the story ends” means         .

A.you are sure to know the result of Colonel Sanders’ business

B.You are sure to know Colonel Sanders had finished his story

C.It is certain Colonel Sanders ended his business

D.It is certain Colonel Sanders knew how to end his story小题4:Colonel Sanders’ story teaches us an important lesson:       

A.It’s never too late to make a change in your life .

B.The early bird catches the worm.

C.Live and learn. Life can teach you a lot of lessons.

D.Constant dripping wears away a stone.

多项选择题