问题 选择题

2013年9月26日,第四届全国道德模范评选我省三人当选,入选数并列全国第一,另外八位同志荣获第四届全国道德模范提名奖。开展全国道德模范评选活动

①有利于社会主义精神文明建设②有利于促进校园文化建设③有利于弘扬民族精神④有利于提高青少年的思想道德素质。

A.①②③

B.②③④

C.①③

D.①②③④

答案

答案:D

题目分析:开展全国道德模范评选活动,具有重要意义,有利于社会主义精神文明建设,有利于促进校园文化建设,有利于弘扬民族精神,有利于提高青少年的思想道德素质,所以①②③④都是正确的,故选D。

选择题
阅读理解

阅读下面的短文,请根据文后的要求答题(注意问题后的词数要求)

     Michelle and Barney Wanstall rode off into the Lake District sunshine yesterday with no trouble at all.

     They were the first customers to try a new electric bicycle hire service aimed at tourists who want the

fun of cycling without pain. "We wanted to go on a boat when we first got here," explained Mr. Wanstall,

a student. "But we saw these bikes and decided to hire them instead."

     Brian Eaton, owner of Easyriders, which has a dozen bicycles for hire by the side of the lake near

Coniston village, smiled as Michelle looked anxiously at Coniston Old Man, the mountain that towers over the village.

     "We do quite a lot of cycling at home," said Michelle. "But with mountains everywhere, it'll be easier if we _______________________. And it's only  ?18 each for a day's easy riding and the chance to enjoy some of the finest countryside in Britain!"

     The motorized bicycles helped the couple as soon as they began to pedal; they would have needed to

use twice as much energy with a normal bicycle. The bicycles are very safe; they cannot go faster than 15 mph and the special tyres cannot be punctured. "It's easy riding," said Mr. Eaton. "There are a lot of

people fancy cycling, but are not as fit as they used to be!"

     Riders are provided with helmets, maps, routes and suggestions for picnics and places to stay. Most

electric bicycles are sold in Japan. However, Mr. Eaton thought they would be popular with tourists in the Lake District. "As far as I know, these are the only motorized bicycles for hire in the country," he said.

"If the idea is successful, I'll set up other hire centres around Britain."

1. This passage is mainly about ______________________________________. (within 10 words)

2. What are the two ways of going on a tour in the Lake District according to the passage? (within 8 

words)

①___________________ ②___________________

3. Finish the following sentence according to the passage. (within 8 words together)

With an electric bicycle, they needed only _____________________________ with a normal bicycle.

4. What do the underlined words "the mountain" refer to? (within 5 words)

____________________________________________________

5. Fill in the blank in the fourth paragraph. (within 7 words)

_____________________________________________________