问题 阅读理解

My name is James Brown. I have an 8-year-old daughter. Her name is Ann. Her favorite activity is watching movies. She watches movies once a week . Movie World is in my neighborhood . And it is the biggest movie theater in the city . It has the most comfortable seats and the best sound . She likes watching movies there.

Last Sunday, I took her to Movie World to watch the movie Epic(森林战士). Epic is a movie about a father Bomba and his 17-year-old daughter Mary. Bomba was interested in looking for Leaf Men. He said they lived in a forest, but no one believed(相信)him. One day , Mary was swept into (调入) the world of the Leaf Men, and she found her father was right.

At this early-afternoon showing, the theater was almost full. 60% of the audiences were kids aged three to ten and their fathers. I didn’t think it was because of the movie itself. In fact, a study showed that dads were 50% more likely than moms to take young kids to the movies in the United States.

根据文章内容,选择最佳答案。

小题1:Who went to see the movie Epic ?

A.Mary and her dad.

B.Mary and her sister.

C.Ann and her dad.

D.Ann and her mom.小题2:Movie World has          .

①the best sound                ②the shortest waiting time

③the biggest screens            ④the most comfortable seats

A.①②

B.③④

C.②③

D.①④小题3:Mary is         years older than Ann.

A.8

B.9

C.11

D.17小题4:What does the underlined word “audience” mean in Chinese?

A.观众

B.学者

C.导演

D.士兵小题5:What can we learn form the passage?

A.Ann watches movies every day.

B.Movie World is far from James’ home.

C.In the movie Epic , Mary was interested in looking for Leaf Men.

D.In the United States, dads take their kids to watch movies more often than moms do.

答案

小题1:C

小题2:D

小题3:B

小题4:A

小题5:D

题目分析:短文大意:这篇短文主要介绍了詹姆斯的女儿很爱看电影,以及他们上周看的一部电影——森林战士和这部电影的内容。告诉我们在美国父亲带孩子看电影的次数要比母亲多。

小题1:细节理解题。根据第二段Last Sunday, I took her to Movie World to watch the movie Epic(森林战士).描述,可知安的父亲带她去看了森林战士这部电影。故选C。

小题2:细节理解题。根据It has the most comfortable seats and the best sound .描述,可知电影世界有着最好的音响和座位。故选D。

小题3:计算题。根据I have an 8-year-old daughter. Her name is Ann. 及his 17-year-old daughter Mary. 描述,计算可知17-8=9,故选B。

小题4:词义猜测题。联系上下文,可知此处指代的是,百分之六十的观众是三到十岁的孩子们和他们的父亲。故选A。

小题5:细节理解题。根据最后一段In fact, a study showed that dads were 50% more likely than moms to take young kids to the movies in the United States描述,可知在美国,父亲带孩子们看电影的次数要比母亲多。故选D。考点:

选择题
填空题