问题 问答题

根据score数据库,使用查询向导建立一个含有学生“姓名”和“出生日期”的标准查询query31.qpr。 (2)从score数据库中删除视图newview。 (3)用SQL命令向score1表插入一条记录:学号为“993503433”、课程号为“0001”、成绩为“99”。 (4)打开表单myform34,向其中添加一个“关闭”命令按钮(名称为Command1),单击此按钮关闭表单(不可以有多余的命令)。

答案

参考答案:

解析:(1)选择“文件”—“新建”菜单命令,在弹出的“新建”对话框中,选择“查询”,单击“向导”按钮,根据向导的提示,首先选择表student 作为查询的数据源,然后选择student 表的姓名、出生日期字段为选定字段,连续单击下一步,直至“完成”界面,单击“完成”命令按钮,输入保存的查询名为query31。 (2)在命令窗口输入命令:MODIFY DATABASE score,打开数据库设计器,在数据库设计器中的“newview”视图上单击右键,在弹出的菜单中选择“删除”,并在弹出的对话框中选择“移去”。 (3)在命令窗口输入如下命令,为score1表增加一条记录。 INSERT INTO score1(学号,课程号,成绩)VALUES("993503433","0001",99) (4)打开表单后,添加表单控件工具栏中的命令按钮到表单,在属性面板中修改该命令按钮的Caption属性值为“关闭”,双击该按钮,在Click 事件中输入代码:Thisform. Release。 本大题考查的主要是数据库和数据库表的一些基本操作,为数据表建立索引、增加字段和设置有效性规则都是在数据表设计器中完成的,建立数据表之间的关联则是在数据库设计器中完成的。

阅读理解

I stopped at a grocery store the other day because I was about to go on a long drive and I wanted to buy my favorite beverage for the trip. It wasn’t the store I normally go to, just one I passed along the way.

As I walked up to the entrance, I noticed a man and a boy who was about 10 or 12 years old standing at the front of the store. Customers walked past, as the man handed them half-sheets of white paper. I walked up to them with curiosity, wondering what cause they were representing. As I got closer, I saw that they had two carts starting to fill with groceries.

I said hello and the man greeted me and handed me one of the pieces of paper, explaining that they were collecting donations for the local food pantry. On the paper was a simple list of food items: peanut butter, noodles, pasta sauce, canned fruits and vegetables. It also included a short story about the boy and his efforts to collect food donations since the age of 8. I was really touched that someone so young would be so interested in helping others. I told him it was an awesome idea and that he should be proud of himself. He smiled.

Then, I went inside to get my drink. Unfortunately, the store didn’t have it in stock. But, I wasn’t upset, because by then I felt I had another mission. I went through the store, picking things from the list, then brought them back out to the boy and put them in the cart. I also gave the man the white sheet of paper back to reuse for another customer. They thanked me and offered me a treat (candy, I think) but I said to pass it on to someone else.

As I walked back to my car, the boy’s well-intentioned spirit stuck with me. How inspiring to encounter a young boy with a resolve to do good deeds, and the courage to act on it. It made my day!

小题1:What do we know from the passage?

A.The author wasn’t a regular customer to the store.

B.The store was owned by the man and the boy.

C.The store didn’t deal in drinks.

D.The author refused their treat because he didn’t need it.小题2:What does the author mainly want to tell readers in paragraph 4?

A.He didn’t get his drink

B.He carried out another mission.

C.He got thanks and was offered a treat

D.He wasn’t upset though not getting his drink.小题3:What’s the best title for the passage?

A.A Day for a Boy.

B.A Young Boy’s Determination.

C.An Inspiring Boy.

D.A Young Boy’s Groceries.小题4:We can infer from the description of the author that the boy is _______.

A.noble-minded

B.hard-working

C.well-educated

D.open-minded

问答题 简答题