问题 完形填空
Work and study today are very different from what they were like 20 years ago. In the past, people often worked in the same job from graduation till retirement. Today, however, everyone needs to learn new things constantly on the job and it is common practice for people to go back to school from time to time in order to keep up with the fast changing world. Changing jobs has also become common practice for many people as they aim to enrich their work experience, develop new skills and meet new challenges. In today’s world of constant innovation (创新,革新), you can’t afford to think that you have finished with your studies. If you don’t want to be all behind in today’s competitive job market, you have to commit yourself to lifelong learning.
Effective lifelong learning is not only a matter of collecting formal qualifications. It’s also about forming habits that help you study, and developing attitudes that make you receptive (善于接受的,能容纳的) to learning.
Habits that help you study include time management, note taking, analysis and writing. These habits are useful but you won’t learn effectively unless you have the right attitude. Being open-minded is important because learning something new often means challenging the ideas you have already hold. Expecting to learn something that is both new and valuable will in fact help you to do so. For successful lifelong learning, you must take these study habits and attitudes with you when you leave school to start on your adult lives.
School is the ideal place to gain lifelong learning skills because you have support and resources, and you are young and naturally more open to learning. If you invest time in developing your study skills now, you’ll be enjoying the rewards for the rest of your life. In school you also have the time to develop learning skills. Many adults are sadly too busy to develop learning skills once they start work.
Today you cannot assume that completing a course will give you qualifications that will see you through your career. Change is unpredictable and you must be ready for it. In fact, there is no profession that doesn’t require continuous learning. But this is not something to be scared of. All you need to do is to develop learning skills and learn how to learn so that you are ready to keep yourself up-to-date with changes that come your way. Be open-minded, have the right attitude, and be ready for the next challenge.
Title: The Importance of Lifelong Learning
_____小题1:______ between the work and study of today and those of 20 years ago
People in the past often ___小题2:____ to the same job from graduation till retirement.
People today need to learn new things ____小题3:____ on the job.
Going back to school to learn new things becomes common practice.
Effective lifelong learning includes much essence.
Collecting formal qualifications.
Forming habits that are ____小题4:____ in studying.
___小题5:___ attitudes that make you receptive to learning.
Study habits and attitude needed for successful lifelong learning
Time management
Note taking
__小题6:___ and writing
Being open-minded
____小题7:____ for school being the ideal place to gain lifelong learning skills.
Learners have support and resources when in school.
Learners in school have far more time to develop learning skills, _____小题8:____ with adults who have left school.
How to be a lifelong ___小题9:__
Be ready for the unpredictable changes.
Have learning skills __小题10:__ and learn how to learn.
Be open-minded, have the right attitude, and be ready for the next challenge.
 
答案

小题1:Differences  

小题1:stuck        

小题1:constantly       

小题1:helpful  

小题1:Developing

小题1: Analysis        

小题1:Reasons  

小题1:compared     

小题1:learner  

小题1:developed

小题1:词形变化:从第一段的句子:Work and study today are very different from what they were like 20 years ago. 可知用名词:Differences  

小题1:归纳题:从第一段的句子:people often worked in the same job from graduation till retirement.可知是坚持: stuck to

小题1:原词重现:从第一段的句子:everyone needs to learn new things constantly on the job 可知是constantly        

小题1:词性变化:从第二段的句子:It’s also about forming habits that help you study,可知是有用的:helpful    

小题1:原词重现:从第二段的句子:developing attitudes that make you receptive (善于接受的,能容纳的) to learning.可知是Developing

小题1:原词重现:从第三段的句子:analysis and writing.可知Analysis    

小题1:归纳词:从右边的内容:和介词for可知是原因: Reasons 

小题1:推理题:从倒数第二段的句子:可知和离开学校的成年人相比,学校的学习者有更多的时间培养学习技能。选compared      

小题1:词形变化:从最后一段的句子:All you need to do is to develop learning skills and learn how to learn so that you are ready to keep yourself up 可知是学习者:learner   

小题1:原词重现:从最后一段的句子:All you need to do is to develop learning skills 可知填developed

选择题
填空题