问题 多项选择题

下列有关债权人委员会组成的表述中,符合《企业破产法》规定的表述有()。

A.由6名债权人代表和1名债务人的职工代表组成

B.由8名债权人代表和1名债务人的工会代表组成

C.由7名债权人代表和2名债务人的职工代表组成

D.由7名债权人代表和1名债务人的职工代表以及1名债务人的工会代表组成

答案

参考答案:A, B

解析:本题考核债权人委员会的组成。根据规定,债权人委员会由债权人会议选任的债权人代表和1名债务人的职工代表或者工会代表组成。债权人委员会成员不得超过9人。选项C的说法应该是1名职工代表,选项D的说法是债务人的职工代表和债务人的工会代表只能选择1名。

猜谜题,问答题
阅读理解

Of Chinese secondary school students top ten heroes,Mao Zedong,ranks number one and Olympic track gold medal winner,Liu Xiang,ranks fifth,according to a survey conducted by All-China Women’s Federation (ACWF).

Late Chinese leaders,Mao Zedong and Zhou Enlai,and revolutionary martyrs,Liu Hulan and Dong Cunrui,all have remained important heroes in the eyes of Chinese teenagers aged 13 to 18.

Meanwhile,the 2004 Olympic track and field star,Liu Xiang;model police chief,Ren Changxia;Hong Kong action star,Jackie Chan,and China’s first astronaut Yang Liwei,have ascended to be the new stars among the students.

“The coexistence of old and new models in youth’s hearts reveal the new era’s character,” said Han Xiangjing,president of “China Women” magazine attached to ACWF.

The respondents also chose their parents as heroes,ranking number two.

“This reflects that young students’ selection standards of heroes have changed to be more human oriented,emotional and personalized,”Han said.

Reasons given by the surveyed students for this choice are:“parents are the people I love and indispensable to me”and“they consistently guide,encourage and support me.”

The survey was conducted in six provinces and cities across China,including Beijing,Shanghai,Henan,Shanxi,Liaoning and Hunan.Students completed 1018 questionnaires;443 polled were boys and 575 were girls.

小题1:This passage most probably appears _________.

A.in a newspaper

B.in a magazine

C.in a history book

D.in a report小题2:This passage mainly talks about _________.

A.a survey about teenagers’top 10 heroes

B.why teenagers regard their parents as heroes

C.different heroes in teenagers’eyes

D.All-China Women’s Federation小题3:How many heroes of the top 10 can be found in the passage?

A.10.

B.9.

C.8.

D.7小题4:Which of the following is NOT the reason why teenagers choose their parents as heroes?

A.Their parents are the people they love very much.

B.Their parents are indispensable to them.

C.Their parents have done something great and successful.