问题 判断题

发行可转换债券与发行一般债券相比筹资成本较高。( )

答案

参考答案:

解析: 可转换债券给予债券持有人以优惠的价格转换公司股票的好处,故而其利率低于同一条件下的不可转换债券的利率,降低了筹资成本。

阅读理解

It began with a red paper clip and ended with a house. Kyle MacDonald, a 26-year-old Canadian, got a three-bedroom house through 14 trades (交换) that started with a single red paper clip.

Encouraged by Kyle’s successful experience, now more and more young people around the world are starting their own trading activities. They set up websites where people can trade things they don’t usually use with other people. A website called Peerflix allows people to trade their used DVDs. These traders usually prefer face-to-face trading, which means they don’t have to worry about who is going to pay for the delivery (递送).

Last year, a young girl in Beijing decided to follow the example of Kyle. She started with a paper clip and hoped to get a house in the end. After several trades she now has a piano which is more than 10,000 yuan. But she may still have a long way to go.

You may be puzzled about why people are doing this. In fact, everyone in the trade activities gets things that are useful to them. Just as Kyle said, “What’s more important to a man dying of thirst in the desert — one million dollars or a glass of water?” Kyle’s words probably show why these trades are poplar among young people.

4. Where can people trade things they do not usually use according to the passage?

A. On the Internet.    B. In Beijing.         C. In Canada.      D. In the desert.

5. Why are trading activities popular among young people?

A. Because they can make a lot of money by trading with other people.

B. Because the traders can get things that are useful to them.

C. Because young people love trading activities.

D. Because many young people want to get a house.

6. Which of the following statements is true according to the passage?

A. If you begin with a paper clip, you will finally get a house by trading.

B. A young girl in Beijing got a house through trading.

C. A glass of water is more important than one million dollars.

D. Many traders like face-to-face trading because they don’t have to pay for the delivery.

选择题