问题 完形填空

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。将答案写在答题纸上。

Dream is a semi-conscious state where we have absolutely no control over our thoughts and expressions.  小题1: Maybe the answer is "yes", but it may be "No".

Research proves that all of us dream at least twice or more in our sleep though we may not remember when we get up.  小题2: Within 10 minutes, almost all dreams are forgotten.

People who are blind from birth dream, too.  小题3: During Roman era some dreams were even discussed and interpreted in the senate as the dream was considered to be a God sent message for the mankind. Clear dreams are considered those dreams where persons can take full or partial control of their dreams.

 小题4: Writing down and keeping track of your dreams is very important. Second thing is noticing signs or triggers (刺激物) that can help us stay aware that we are in dreaming state. Once we start dreaming clearly we could control the imaginary experiences in the dream environment.  小题5: An interesting fact is that our body is paralyzed(不动弹)during our sleep probably to prevent the body from acting out dreams.

A. In 5 minutes of waking, half of our dream is forgotten.

B. It is just that the dreams of these individuals are formed by other senses such as the touch, smell, sound and C. taste.

C. The content and purpose of dreams are not fully understood.

D. Most important fact in order to be aware that we are dreaming is practice.

E. Do you know that most of us spend six years or more of our lifetime dreaming?

F. This is extremely important for people that have nightmares.

G. This means that the brain mainly works with signals from itself.

答案

小题1:E

小题2:A

小题3:B

小题4:D

小题5:F

题目分析:文章介绍关于梦的知识,如何知道我们是在做梦,怎样记住做的梦在文章都有谈到。

小题1:考查句意理解和上下文串联:根据上文:Maybe the answer is "yes", but it may be "No"可知是问:你知道我们大多数人一生花6年或更多的时间做梦吗?所以答案是:E

小题2:考查句意理解和上下文串联:根据下文:Within 10 minutes, almost all dreams are forgotten.

可知:在醒来的5分钟里面,做的梦的一半被忘记了,所以答案是:A

小题3:考查句意理解和上下文串联:根据上文:People who are blind from birth dream, too.可知:仅仅是这些人的梦是由触觉,嗅觉,听觉和味觉形成的。所以答案是:B

小题4:考查句意理解和上下文串联:根据上文:Writing down and keeping track of your dreams is very important.可知:为了能够意识到我们在做梦的重要的事实是练习。所以答案是:D

小题5:考查句意理解和上下文串联:根据上文:Once we start dreaming clearly we could control the imaginary experiences in the dream environment. 可知:这对有噩梦的人来说特别重要。所以答案是:F

填空题

Part 1


·Read the following passages, eight sentences have been removed from the article.
·Choose from the sentences A-H the one which fits each gap.
·For each gap (1-8) mark one letter (A-H) on the Answer Sheet.
Buzz Aldrin, the second man to walk on the Moon, is a long-time fan of space tourism. Aldrin climbed out of Apollo11 hot on the heels of Neil Armp in 1969. (1)
Together with scientists from Purdue University, the Massachusetts Institute of Technology, and the University of Texas, Aldrin is designing spacecrafts that would perpetually cruise between Earth and Mars. (2) "Some day, people will go to Mars on a regular basis," says team member James Longuski, a professor at Purdue. (3)
The average distance between Mars and Earth is 48 million miles. (4)
It sounds like a trip that would require a lot of fuel. According to the engineers, the cyclers may have a natural, renewable "fuel" supply: from the gravitational forces of the Sun, the planets, and their moons.
As a spacecraft travels close to a planet, its flight path is bent, causing it to whip around the planet and significantly increasing its speed (it’s as if the planet’s gravity gives the passing spacecraft a kick into space). (5) It’s not just science fiction: it might help us get Mars with very little fuel on board, in a journey that would take as little as six to eight months.
"The cycler is essentially in orbit around the Sun and makes regular flybys of Earth and Mars," says James Longuski. "Once you put your vehicle into a cycler orbit, it continues on its own momentum, going back and forth between Earth and Mars. (6)
When the cycler flies by Earth, it will be traveling at a speed of about 13,000 miles per hour.
(7) This is sort of like a bus that doesn’t stop," Longuski says. "When it comes by, you have to run alongside of it and grab on."
AIdrin and his group think that the first cycler could be on its way by as soon as 2018. (8) (It seems a long way off now, but it’s closer than you think!)
Fasten your seatbelts and make sure your seatback is in its upright position. Your flight to space may be departing soon.
  • A. These crafts, known as "cyclers", would ferry people and supplies between the two planets, enabling humans to colonize Mars — something that has long been dreamed about in science fiction.
  • B. Most people are convinced that we are going to do this; the only question is when.
  • C. So, if you’re in middle school now, you could be taking a trip to Mars by the time you’re in your thirties.
  • D. To get a sense of just how far this is, try doing this calculation: Given that there are 2,500 miles between New York and Los Angeles, how many times would you have to travel from NY to LA and back to cover the same distance’
  • E. Now, at the age of 72, Aldrin is working on a new project that could put more of his fellow humans in space — namely, on journeys to one of our most fascinating neighbors, Mars.
  • F. This is the "slingshot" trajectory that you may have seen in movies.
  • G. Space taxis will be needed to bring people from the surface of the planet to intercept the cycler.
  • H. You may need to carry some propellant for an occasional boost, but it’s pretty much a free trip after that.

解答题