问题 单项选择题 A1/A2型题

下列情况不适合行肾活检的是()

A.原发性肾病综合征

B.原因不明的肾小球性蛋白尿

C.原因不明的急性肾衰竭少尿期延迟

D.持续肾小球源性血尿

E.孤立肾

答案

参考答案:E

解析:肾活检适应证:原发性肾病急性肾炎综合征,原发性肾病综合征,无症状性血尿,无症状性蛋白尿,继发性或遗传性肾脏病,肾小球肾炎导致的迅速进展的肾衰竭,移植肾。肾活检的禁忌证:明显出血倾向,重度高血压,精神病或不配合操作,孤立肾,小肾。

阅读理解

April 20th is an ordinary day in 2013, it is in this day that shocking earthquake happened again in Sichuan province, China. The earthquake was terrible. We can’t describe the scene what we saw with any words. Thousands of people were injured even died. And thousands of children became such unlucky ones who lost fathers or mothers. They longed to have families to continue their lives. I am sympathetic to their fate! But I believed that we can fight against the fate and change it. For example, there are many people keeping living without food or water for about 100 hours during the earthquake!

What an unbelievable thing it is! Their great spirits showed the powerful life vitality of humans! However, they must keep fighting against the death. Many schools were destroyed and there were many students and teachers who left us forever. Sadness, hopelessness and different kinds of danger spread out here and there!

But, fortunately, love is around us: the Communist Party helps us, the army helps us, the people all over the world help us. They offer us money, goods, love and so on ! With the help of such a large love, we will overcome the damage of the earthquake and face our beautiful future!

小题1:Many people keeping living without food or water because ____________.

A.they were very strong.

B.they could fight against the fate and longed to live on.

C.they were not hurt.

D.they lost fathers and mothers.小题2:The meaning of fortunately in third paragraph is ___________.

A.good

B.unbelievable

C.luckily

D.wonderful.小题3:The underlined word “They” in the first paragraph refers to___________.

A.the children who survived

B.the parents who survived

C.the children who survived but lost parents

D.the parents who survived but lost children小题4:Which of the following would be the best title of the passage?

A.An Earthquake.

B.Unbelievable thing.

C.Beautiful future.

D.Love in disaster.

单项选择题