问题 单项选择题

下列( )不满足防空地下室室外出入口口部设计。

A.在倒塌范围以外的口部建筑宜采用单层轻型建筑
B.备用出入口宜设在通风竖井内
C.所有出地面口部都应有防倒塌措施
D.电梯由地面通至地下室时,电梯必须设置在防空地下室的防护密闭区以外

答案

参考答案:C

解析: 《人民防空地下室设计规范》(GB 50038—2005)第3.3.4.1条,当出地面段设在地面建筑倒塌范围以外,且因平时使用需设口部建筑时,宜采用单层轻型建筑;第3.3.19条,备用出入口可采用竖井式,并宜与通风竖井合并设置。当竖井设在地面建筑倒塌范围以内时,其高出室外地平面部分应采取防倒塌措施;第3.3.26条,当电梯通至地下室时,电梯必须设置在防空地下室的防护密闭区以外。

阅读理解

阅读理解。

     Grandma Moses is among the most famous twentieth-century painters of the United States, yet she did

not start painting until she was in her late seventies. As she once said of herself:"I would never sit back in

a rocking chair, waiting for someone to help me." No one could have had a more productive old age.

     She was born Anna Mary Robertson on a farm in New York State, one of five boys and five girls. At

twelve she left home and was in domestic (家庭的) service until, at twenty-seven, she married Thomas

Moses, the hired hand of one of her employers. They farmed most of their lives, first in Virginia and then in

New York State, at Eagle Bridge. She had ten children, of whom five survived; her husband died in 1927.

     Grandma Moses painted a little as a child and made embroidery (刺绣) pictures as a hobby, but only

changed to oils in old age because her hands had become too stiff (硬的) to sew and she wanted to keep

busy and pass the time. Her pictures were first sold at a local market and were soon noticed by a businessman

who bought everything she painted. Three of the pictures exhibited in the Museum of Modern Art, and in

1940 she had her first exhibition in New York. Between the 1930s and her death she produced some 2,000

pictures: detailed and lively portrayals (描绘) of the country life she had known for so long, with a wonderful

sense of colour and form. "I think really hard till I think of something really pretty, and then I paint it." she

said.

1. According to the passage, Grandma Moses began to paint because she wanted to _____. [ ]

A. make herself beautiful

B. keep active

C. earn more money

D. become famous

2. The underlined word "survived" means _____. [ ]

A. graduated from college

B. examined the condition of the house

C. lived longer than the other children

D. gave up themselves to the police

3. From Grandma Moses' description of herself in the first paragraph, it can be inferred that she was _____. [ ]

A. independent

B. pretty

C. rich

D. nervous

4. Which of the following would be the best title for the passage? [ ]

A. Grandma Moses: Her Life and Pictures.

B. The Children of Grandma Moses.

C. Grandma Moses: Her Best Exhibition.

D. Grandma Moses and Other Older Artists.

问答题 简答题