问题 单项选择题

到2020年,山东省将基本形成“一群一圈一区一带”省域城镇空间格局,其中,“一带”指的是:

A.鲁南经济带
B.济南省会城市带
C.黄河三角洲城镇发展带
D.鲁南城镇带

答案

参考答案:D

解析: 《山东省城镇化发展纲要(2012—2020年)》指出,到2020年,全省城镇化率达到63%(户籍人口城镇化率达到56.5%),城乡基础设施和公共服务设施显著改善,城乡居民生活品质和文明水平显著提高,城镇集聚辐射创新能力显著增强,城镇化发展质量进入全国前列,基本形成山东半岛城市群、济南省会城市群经济圈、黄河三角洲城镇发展区和鲁南城镇带一体化快速发展新格局,全面构建起支撑经济文化强省建设、大中小城市和小城镇协调发展的城镇体系。故本题答案选D。

阅读理解

Introductory Chemistry was taught at Duke University for many years by professor Bonk. One year, two guys took the class and did pretty well on all the quizzes and mid-terms. They each had a solid A. These two friends were so confident in going into the final that the weekend before finals week, despite the Chemistry final being on Monday, they decided to go to the University of Virginia to party with some friends.

They had a great time there. However, with their hangovers(宿醉)and tiredness, they overslept all day Sunday and didn’t make it back to Duke until early Monday morning. Rather than taking the final then, they found professor Bonk after the final and explained to him how they missed the final. They told him they went up to the University of Virginia for the weekend and had planned to come back in time to study, but they had a flat tire on the way back and didn’t have a spare. So they were late getting back to campus.

Bonk thought this over and agreed that they could take the final the following day. The two guys, happy and relieved, studied that night and went in the next day at the time that Bonk had told them. He placed them in separate rooms and handed each of them a test booklet. He told them to begin.

They looked at the first problem which was something simple about solution(溶解). It was worth 5 points. “Cool,” they thought, “this is going to be an easy final”. They then turned the page. They were unprepared, however, for what they saw on it. The question contained only two words: (95 points) Which tire?

小题1: The two guys decided to go to the University of Virginia because ________.

A.they were afraid of the final

B.there was a party there

C.the final would be held there

D.they thought they can pass the final easily小题2:From the passage we know ________.

A.the two guys came back to campus late on purpose

B.Bonk wasn’t strict with the two guys

C.repairing the flat tire took the two guys a lot of time

D.Bonk didn’t believe the two guys’ explanation小题3: After the final, they ________.

A.may apology to professor Bonk

B.must have the same scores

C.wouldn’t be confident in their Chemistry

D.would feel happy and relieved小题4:From the passage we can get a lesson that ________.

A.he who makes no mistakes makes nothing

B.he is wise that is honest

C.one never loses anything by politeness

D.think twice before you do