问题 单项选择题

某公司属生产性企业,为了能降低企业的生产、销售、储存、运输等成本费用,同时为了提高市场竞争力、扩大市场占有率,鼓励客户大批量购买。该企业作了如下规定:(1)凡购买该公司某种产品100件以下的,每件50元;(2)凡购买100件以上,200件以下的,每件45元;(3)凡购买200件以上的,每件40元。这一方法确实促进了销量。

该企业定价时采用的是( )策略。

A.现金折扣

B.数量折扣

C.季节折扣

D.让价

答案

参考答案:B

解析: 数量折扣是指对大量购买某种商品的顾客的一种减价,鼓励顾客购买更多的商品,因为大量购买能使企业降低生产、销售、储运等环节的成本费用。比如顾客购买某种商品100单位以下价格为10元;购买100单位以上价格为9元。

选择题
阅读理解

David Beckham had a dream: to be the first English player to appear in four World Cups.But now it appears that dream is over after a serious injury to his Achilles tendon (跟腱)

 

which means he could be out of action for around six months.With this year's World Cup in South Africa only three months away, sadly Beckham looks set to miss out.The injury happened while Beckham was playing for AC Milan against AC Chievo in the Italian league.After attempting to kick the ball he fell to the ground and hobbled off the pitch before being stretchered (被担架抬走)away.

It is not yet known whether he has completely severed (切断)his Achilles tendon or only torn it.The player has now flown to Finland for assessment and treatment by a knee specialist.

England manager Fabio Capello fears the worst for Beckham's World Cup chances.

"We have to wait for the results of the scan but it looks like he is out of the World Cup," he said in a statement."I spoke with him after the game on Sunday night to offer my support.

"David is a great professional and has worked very hard to be ready for the World Cup, so missing it will be a big blow."

Beckham's former manager at American club LA Galaxy, Alexei Lalas, echoed (共鸣)Capello's words of support:

"It is a horrible situation for Beckham.I know how much it meant to him to be in the World Cup and how important he was to the England team.

David Beckham is now 34 and some are asking whether this serious injury could mean his whole career is over.

Whatever happens, as one of football's best-known and popular players, Beckham will have no shortage of encouragement from fans around the world.

Some will remember Beckham's miraculous recovery from an Achilles injury in 2006, when he was back on the pitch after only eight weeks.

If he could repeat the same feat in time for the World Cup it really would be the stuff of fairytales.

So, perhaps all is not lost.Optimists will take heart from Alexei Lalas' words:

"You never want to write off (排除) David Beckham as he has shown us his ability to bounce back (恢复原状)."

小题1:What is the best title of the passage ?

A.Beckham had a dream ?

B.Beckham--- a great football player !

C.The end for Beckham ?

D.World Cup in South Africa !小题2:What does the author mean by saying “missing it will be a big blow”?

A.Missing the world cup will be a big success.

B.Missing Beckham means a great failure .

C.Missing Beckham means an important opportunity for the American club LA Galaxy.

D.Missing the world cup means a big disappointment for Beckham .小题3:We may infer from the passage that ________ .

A.Beckham will definitely not be able to play football again

B.Beckham was cured by a great knee specialist he found

C.Beckham has his ability to bounce back

D.Beckham is likely to miss the world Cup小题4:What does the underlined words “take heart” probably mean ?

A.get disappointed

B.get help

C.get encouraged

D.get hurt