问题 多项选择题

期货公司的期货从业人员必须遵守()。

A.期货交易所的自律规则

B.《期货从业人员执业行为准则(修订)》

C.《期货从业人员管理办法》

D.《期货交易管理条例》

答案

参考答案:A, B, C, D

解析:

《期货从业人员管理办法》第十三条规定,期货从业人员必须遵守有关法律、行政法规和中国证监会的规定,遵守协会和期货交易所的自律规则,不得从事或者协同他人从事欺诈、内幕交易、操纵期货交易价格、编造并传播有关期货交易的虚假信息等违法违规行为。

填空题
阅读理解

阅读理解。

     Every kid wishes to be an adult. But now as grown-ups, some adults find they cannot leave childhood

behind. They become "kidults" (kid+adult). Being a kidult has become a lifestyle-choice among young people

across Asia. Some kidults collect toys they once played with. Hello Kitty, Garfield, and Snoopy have many

adult fans around the world. It is not unusual to see a 20-something woman with a big, Garfield-shaped

cushion on her sofa or a Hello Kitty mobile phone accessory.

     Other kidults still enjoy children's stories and fairy tales. For example, Bloomsbury even published the

Harry Potter novels with an adult cover. That way, no one else on the subway will know that an adult is

actually reading a children's book!

     "Kidults can be like vitamins to society. Adults who value their childhood and hold on to pure, child-like

emotion may be needed in such a rough and dry society," said Lee Sojung, professor of Foreign Studies at

Hankuk University (韩国外国语大学). He added that kidult culture may fill the generation gap between adults

and kids. It could give children and their parents books, movies, and cartoon shows to enjoy together. He

may be right.

     Tim Greenhalgh, a professor, explained that some kidults just refuse to grow up. They value childhood

because life in a busy and stressful city frightens them. Kidults would like to forget their age and openly

show their fear of society and adulthood.

1. We can infer from the article that _____.

A. Kidults miss their childhood so much that they can't give up their toys

C. Kidults like to have vitamins very much

B. Bloomsbury knows some kidults don't want people to know that they are kidults

D. Some toys are so interesting that even adults like them very much

2. According to the author, being a kidult is good in some way except that _____.

A. it can improve the relationship between parents and their kids

B. it can help kidults feel relaxed

C. it is helpful to solve some social problems

D. it can make people loyal to one's parents 

3. According to the writer, _____.

A. being a kidult is nothing wrong

B. kidults have mental problems

C. our society is very dull

D. some people can never grow up