问题 问答题

该案属于何种类型的诉讼为什么

答案

参考答案:该案之诉属于确认之诉。因为贾某起诉的目的就是确认他有法律上的优先购买权,从而确认郭某与周某的买卖协议无效。

解析: 根据诉讼请求的内容不同,可以将诉分为确认之诉、给付之诉、变更之诉。所谓确认之诉,一般是指原告请求法院确认其与被告之间存在某种民事法律关系之诉。本题中原告起诉要求确认自己的优先购买权存在,并主张他人之间的买卖协议无效,正是属于确认之诉。

单项选择题
阅读理解

I am an e-mail user. When I first started to use the e-mail system I used to read all my e-mail. I didn’t have much mail. I was very excited about receiving any e-mail. I gave my friends my e-mail address. Soon I had more mail than I wanted. Some of the mail was junk mail. I was worried. I didn’t want my mail to control me.

I’ve tried some methods to help me get control of my mail. First, I check my mail at the same time every day. Also I try to allow myself only 15-20 minutes every day to process my e-mail. This doesn’t always work, but I try. Sometimes I save the messages. Sometimes I just read them, maybe answer a few, and then delete them.

Sometimes I’m not at all interested in a message, so I don’t even open it. I delete it right away. This is very much the way I go through the mail that the postal service delivers to my home.

These methods are very simple. I have some friends who are very clever with computers. From time to time, they teach me new tricks for managing my e-mail. I’ve also learned to transfer some messages to a disk so they don’t fill up my mail files. Then I can read them later and maybe use them in my work. I’m still amazed at what e-mail can do for me! I’m still worried, however, about having too much to read.

小题1:Which is the best title for this passage?

A.How I Go through my E-mail

B.How I Manage my E-mail

C.How I Transfer my E-mail

D.How I Use my E-mail System小题2:What does the writer suggest by “This is very much the way I go through the mail that the postal service delivers to my home.”

A.That he deals with the mail delivered by the post service almost in the same way.

B.That he receives more postal mail than e-mail.

C.That he likes e-mail much better than the mail delivered by the post service.

D.That he likes going through the mail delivered by the post service.小题3:Which of the following is true according to the passage?

A.Sometimes the writer checks his mail in the morning and sometimes in the evening.

B.The writer teaches his friends how to manage their e-mail.

C.The writer always spends less than 15 minutes processing his e-mail.

D.After giving his friends his e-mail address the writer had more e-mail than he wanted.小题4:In the first paragraph, the underlined phrase “junk mail” probably means      .

A.常规邮件

B.病毒邮件

C.垃圾邮件

D.商务邮件小题5:In the last paragraph, the underlined word “transfer” probably means      .

A.转换

B.改变

C.传递

D.转移