问题 单项选择题

When you want to go shopping and decide how much money you can spend for new clothes, think about the kind of clothes you really need. Then look for those clothes on sale. There are labels(标签) inside all new clothes. The labels tell you how to take care of your clothes. The label for a shirt may tell you to wash it in warm water. A sweater label may tell you to wash by washing in cold water. The label on a coat may say "dry clean only". Washing may ruin(毁坏) this coat. If you do as the directions say on the label, you can keep your clothes looking their best.
Many clothes today must be dry-cleaned. Dry cleaning is expensive. When buying new clothes, check to see if they will need to be dry-cleaned. You will save money if you buy clothes that can be washed. You can save money if you buy clothes that are well-made. Well-made clothes last longer. They look good even after they have been washed many times. Clothes that cost more money are not always better made. They do not always fit better. Sometimes less expensive clothes look and fit better than more expensive clothes.

The first thing for you to do before you buy clothes is to read the lables inside the clothes.
[A] Right. [B] Wrong. [C] Doesn’t say.

答案

参考答案:B

解析: 根据第一段第一句可知,“想去购物时,先决定你花得起多少钱买衣服。想想你真正缺什么衣服”。

单项选择题
阅读理解

When I crossed a small road on my first day in Kolkata, I was surprised because I heard a bell-not a horn (喇叭). It was a tiny man pulling a rickshaw(人力黄包车).He stopped and picked up two children from the front door of their house and pulled them to school. For many people, the rickshaw in Kolkata has many advantages. When the traffic is bad, rickshaws find a way through the traffic. If your miss your bus and there aren't any taxis, you can always find a rickshaw in Kolkata. Rickshaws are from your house to the market and waits for you. Then he loads (装载)all your things, drops you off outside your home and helps you unload. No other type of public transport offers this kind of service.

From June to September, Kolkata gets heavy rain. Sometimes it rains for 48 hours without a break. In some parts of the city, the roads flood (水淹), and anything with an engine(发动机) is useless. But the rickshaw drivers never stop working, even with water all around them.

But not everyone thinks rickshaws are a good thing. The local government want to ban rickshaws. They believe it is wrong for one man to pull another person when there is modern transport in the city. However, there is a problemwith this plan. Many of the rickshaw drivers come from the countryside. The only job they can find in Kolkata is pulling a rickshaw. If the city bans rickshaws, these men won't have a job. So for the moment, the people of Kolkata still go by rickshaw.

小题1:What is the main idea of Paragraph 1?

A.The rickshaw drivers carry things for local people in Kolkata.

B.Parents need rickshaws for taking children to school in Kolkata.

C.Rickshaws can find a way through the bad traffic in Kolkata.

D.Rickshaws are very useful for the people's daily life in Kolkata.小题2:Which type of transport may you take when the roads flood in Kolkata?

A.A bus.

B.A taxi.

C.A car.

D.A rickshaw.小题3:What does the underlined word "ban" mean?

A.make

B.increase

C.forbid

D.collect小题4:What can we learn from the passage?

A.The rickshaws in Kolkata have loud horns.

B.The rickshaw is still a part of public transport in Kolkata.

C.The local government offer many other jobs to the rickshaw driven.

D.The people in Kolkata are supposed to take rickshaws instead of cars.