问题 单项选择题

复发性口腔溃疡治疗中,长期疗效最佳的措施是

A.口腔局部消炎、止痛、促愈合
B.手术切除
C.注射转移因子或口服左旋咪唑
D.找到发病有关因素并加以治疗
E.补充营养

答案

参考答案:D

解析: 对复发性口腔溃疡治疗可分为局部和全身治疗,但首先要保持口内清洁,病情严重时给以全身性药物,特别是免疫功能异常者。对于可能存在的有关因素应积极治疗。综上所述,答案D符合最佳的治疗措施。

阅读理解

The sea horse is a magical animal, which has puzzled (使困惑) people for thousands of years. In ancient Rome sea horses were believed to be the babies of Neptune’s horses. And Neptune was the god of the ocean. Now we know they are not horses at all — they are a kind of fish. They still seem as magical as ever, especially to divers who have watched them horsing around(瞎闯) in the sea. But today, sea horse populations face an uncertain future. Fishermen are catching too many of them, and their undersea habitats (栖息地) are being destroyed.

At least 20 million sea horses are taken from the ocean each year. More than 95% are used for traditional medicines in Asian countries. The sea horses are usually dried and then made into powder which is used to treat such problems as asthma(哮喘), throat infections, skin diseases and cuts. How well the medicines work is unclear.

Sea horses are also bought and sold in large numbers as pets. Sea horse expert Amanda Vincent warns against buying pet sea horses. “A lot of people treat them as if they’re goldfish,” she says. But sea horses require very special care and live food. Most captive (被猎取的) sea horses pick up diseases and die.

Sea horse experts are trying to teach fishermen to become sea horse farmers. Instead of pulling nets of sea horses from the ocean, fishermen could learn to raise them in specially designed saltwater “farms”. That way, fishermen would have sea horses to sell, but ocean populations would not be hurt.

Vincent and her team have only discovered the 35 different species of sea horses, and they still have plenty of sea horse secrets left to unlock. That is why, Vincent told TFK, protecting future sea horse populations is especially important: “I promise your readers that by the time they grow up to be marine biologists, we’ll still have a lot to learn.”

小题1:In the past, Romans thought the sea horse to be ______.

A.a kind of horse

B.a kind of fish

C.the god of the ocean

D.one of Neptune’s pets小题2:Which of the following is NOT true according to the passage?

A.People in Asian countries hunt sea horses for food.

B.Most sea horses caught are used as medicine.

C.The effects of the powder of sea horses are uncertain.

D.35 different kinds of sea horses have been discovered.小题3:The underlined phrase “pick up” in Paragraph 3 probably means “______”.

A.follow

B.collect

C.get

D.create小题4:It can be inferred that the best way to protect sea horses is to ______.

A.do more research on sea horses

B.teach fishermen how to farm sea horses

C.stop hunting sea horses

D.ban the sea horse trade

单项选择题