问题 单项选择题

On the first Earth Day, the U.S. was a poisoned nation. Dense air pollution blanketed cities like Los Angeles, where smog alerts were a fact of life. Dangerous pesticides like DDT were still in use, and water pollution was rampant—symbolized by raging fires on Cleveland’s Cuyahoga River. But the green movement that was energized by Earth Day— and the landmark federal actions that followed it—changed much of that. Today air pollution is down significantly in most urban areas, the water is cleaner, and even the Cuyahoga is home to fish again.

But if the land is healing, Americans may be sickening. Since World War Ⅱ, production of industrial chemicals has risen rapidly, and the U.S. generates or imports some 19 billion kg of them per day. These aren’t the sorts of chemicals that come to mind when we picture pollution—huge plants spilling contaminated wastewater into rivers. Rather, they’re the molecules that make good on the old "better living through chemistry" promise, appearing in items like unbreakable baby bottles and big-screen TVs. Those chemicals have a, habit of finding their way out of everyday products and into the environment—and ultimately into living organisms. A recent biomonitoring survey found traces of 212 environmental chemicals in Americans—including toxic metals, pesticides, etc. "It’s not the environment that’s contaminated so much," says the director of the Cincinnati Children’s Environmental Health Center. "It’s us."

As scientists get better at detecting the chemicals in our bodies, they’re discovering that even tiny quantities of toxins can have a potentially serious impact on our health—and our children’s future. Chemicals like bisphenol A (BPA) and phthalates—key ingredients in modern plastics—may disrupt the delicate endocrine system. A host of modern ills that have been rising unchecked for a generation—obesity, diabetes, attention-deficit disorder —could have chemical connections. "We don’t give environmental exposure the attention it deserves," says Dr. Philip Landrigan. "But there’s an emerging understanding that kids are uniquely susceptible to environmental hazards."

Washington has been slow to arrive at that conclusion. The Toxic Substances Control Act (TSCA), the 34-year-old vehicle for federal chemical regulation, has generally been a failure. The burden of proving chemicals dangerous falls almost entirely on the government. And the Environmental Protection Agency (EPA) has been able to issue restrictions on only a handful of chemicals and has lacked the power to ban even some dangerous cancer-causing substances.

But change is coming. The Obama Administration is taking a closer look at chemicals. More important, Congress may finally be ready to act. "We can’t permit this assault on our children’s health—and our own health—to continue," says Senator Frank Lautenberg.

Which of the following is true according to Paragraph 1()

A. Earth Day is the only day for people to participate in green movement

B. Earth Day motivated people to change the polluted environment

C. Los Angeles once had environmental problems like water pollution

D. The raging fires on Cleveland’s Cuyahoga River resulted from smog

答案

参考答案:B

解析:

[试题类型] 具体信息题。

[解题思路] 根据题干要求定位至第一段。该段第四句指出,地球日引发了绿色运动(the green movement that was energized by Earth Day),并且在此之后政府也采取了一系列措施使环境发生了巨变。由此可知,地球日激励了人们投身于改善受污染的环境,故正确选项为[B]。

[干扰排除] 该段第四句指出,地球日促发的绿色运动以及这之后政府采取的一系列行动都使环境发生了巨变,由此可知,绿色运动是一个长期开展的活动,而非仅地球日一天,故排除选项[A]。该段第二句指出,严重的空气污染(dense air pollution)笼罩着洛杉矶,烟雾警报成为常态,但文中并没有提及洛杉矶是否曾经出现过水污染的现象,故排除选项[C]。由该段第三句可知,库雅荷加河上的大火是山河水污染严重引起的(water pollution was rampant—symbolized by raging fires on...),而非烟雾,故排除选项[D]。

多项选择题
名词解释