问题 单项选择题 案例分析题

下图是韩国南端济州岛的等高线地形图和图中MN、NO、PQ、KL四线的地形剖面图。读图回答下列问题。

与剖面线MN、NO、PQ、KL相对应的地形剖面图依次是()

A.③④②①

B.④③①②

C.①③④②

D.④②①③

答案

参考答案:B

解析:

MN线最高在1000米以上,且沿途有小山谷,所以对应④;NQ线最高处在500米以上,沿途中间有小山谷,所以对应③;PQ线最高处在200米以上,沿途有小山谷,且前段地势较缓,所以对应①;KL线最高处在200米以上,沿途有小山谷,且后段地势起伏小,所以对应②。故选B。

单项选择题

How to protect children Web fans from unsuitable material on-line while encouraging them to use the Internet has long been discussed in the US.

For some parents, the Internet can seem like a jungle, filled with danger for their children. But jungles contain wonders as well as dangers and with good guides, some education, and a few precautions, the wilds of the Internet can be safely navigated. "Kids have to be on-line. If we tell our kids they can’t have access to the Internet, we’re cutting them off from their future, " said an expert.

Most kids have started to use search engines. Many of them are great for finding tons of interesting Internet sites, and they can also locate places where you might not want your kids to go. There are search engines designed just for kids. A certain software contains only sites that have been selected as safe. The most popular way to limit access would be to use what is known as a "content screener". But this can’t be wholly reliable, and the best thing parents can do is to talk to their kids and let them know what is OK or not OK to see or do on the Internet. Another way is that mum or dad is nearby when the child is surfing the Internet.

A few other tips

·Don’t put the PC in a child’s room but keep it in an area where mum or dad can keep an eye on things. That also makes the Internet more of a family activity.

·Ask your child what he or she has been doing and about any friends they make on-line.

·Tell your child not to give on-line strangers personal information, especially like address and phone number.

·And tell your children never to talk to anyone they meet on-line over the phone, send them anything, accept anything from them or agree to meet with them unless you go along.

According to the passage, we can infer that()

A. soft wares fit for children want programming

B. a child who is on-line is in danger

C. Internet is a jungle full of danger

D. Internet contains a lot of harmful sites

判断题