问题 单项选择题

2013年12月10日100美元可兑换人民币607.45元,2013年12月11日100美元可兑换人民币607.23元。这说明()

①美元汇率升高②美元汇率跌落③美元升值④人民币升值

A.①④

B.②③

C.①③

D.②④

答案

参考答案:D

解析:

本题是一道汇率问题,首先审题,我们得知12月10日100美元可兑换人民币607.45元,而12月11日100美元可兑换人民币607.23元,相比较而言,100美元兑换的人民币少了,美元兑换人民币少了,说明人民币升值了。人民币升值,美元汇率跌落,所以,排除了①③,说明①③是错误的,因此本题的正确答案是②④,故选D。

考点:本题考查汇率问题。

多项选择题
阅读理解

阅读理解。

     Do you know why I am always in support of learning a foreign language? The reasons are as follows:

1. Improve your English

    I know this might not make sense at first but hear me out. As a person who speaks only one

language, you have no basis for comparison(比较);all you know is English. In different languages

the same idea is often expressed in different ways. You will find yourself speaking and writing more

creative sentences. There is a reason why most great writers and poets are students of many

languages.2.______________

     Travelling is one of the great joys of life and also one of the most wonderful experience. Why not

get the most out of your experience? If you don't know the native language of the country that you are

visiting, you are completely excluded from the culture. The locals(当地人)don't speak to you.

Knowing even a few phrases will make a huge difference. You will meet more people and find it much

easier to get around.

3. Join the global community

     The majority of the world does not speak English. The truth is that new thoughts and ideas are

happening everywhere and they are not being immediately translated. The world is getting smaller and

we are coming into contact(接触) with more non-English speakers all the time. Gain an advantage

for yourself in business and personal relationships by being able to communicate with people in their

language.

     Now that you know three great reasons for learning a foreign language, do it right now.

1. According to the author,______.

A. it is necessary for writers and poets to learn many languages

B. knowing another language will make you able to write a novel

C. studying another language will help you make your native language better

D. if you only know one language, you have no ability to appreciate the language

2. The underlined word“excluded”in the third paragraph probably means______.

A. shut out    

B. joined in    

C. sent for    

D. put up

3. Which of the following can be used to fill in the blank in the passage?

A. Help enrich your life

B. Help you to become rich

C. Help widen your knowledge

D. Increase your travel experiences

4. What is the best title for the passage?

A. Three Great Reasons for Learning a Foreign Language

B. A Foreign Language Help You Gain Respect

C. Improve Your English by Comparison

D. Build Confidence Through Learning a Foreign Language