问题 单项选择题

台湾自古是中国的领土,古称夷洲,我国()朝开始对台湾实行行政管理。

A、宋

B、隋

C、明

答案

参考答案:A

解析:

经过三国到隋唐的长时期的演变,闽粤一带向台湾的移民也逐渐增加,到宋代时已经出现较多的往来和经济活动,为便于管理,开始在台澎地区设立管理机构,澎湖已列入福建晋江县版图,这在台湾开发史上是第一次。

阅读理解

It all started at the beginning of this term. At first, Carmen wasn’t really sure what was happening. In class, she had to squint (眯眼) to see the blackboard clearly. As it got worse, she became more and more worried. It was important for her to see the notes and homework the teacher wrote on the board.

In class, she asked for a desk that was closer to the blackboard. One day, her teacher said, “Carmen, I’ve noticed you squinting a lot. Are you having trouble seeing the board?” Carmen shook her head. “I’m fine, Mrs. Cruz.”

At home, she had to sit closer and closer to the television. Her mother noticed her squinting as she watched her favorite shows.

“Tomorrow I will go to see a doctor,” she said firmly. Three days later, Carmen had new glasses. She was told to wear them all the time. “All of the kids at school will think I am a nerd (书呆子),” she said. “You look just as beautiful with those glasses on as you do without them,” her mother said. But Carmen didn’t believe her.

The next day, Carmen kept the glasses in her pocket as she walked into the schoolyard. Suddenly, she heard her friend Theresa shout. “What’s wrong?” she asked.

“My silver ring is gone!” Theresa cried. Carmen could tell that Theresa was very upset. They all looked for the ring in the grassy area of the playground.

Carmen realized that she could search better if she could see better. She took the glasses out of her pocket and put them on. Everything looked so different! So clear! And a glimmer (微光) of silver caught her eye.

“Here it is,” she shouted. “Thanks Carmen,” Theresa said. “I didn’t know you wore glasses. They look great!” “Thanks,” Carmen replied shyly.

As they walked back toward the school building, two more girls praised her glasses. Carmen smiled. “Maybe wearing glasses won’t be so bad after all,” she thought.

小题1:According to the text, Carmen_________.

A.doesn’t like doing homework

B.often tells lies to her teacher

C.cares how well she does in lesson

D.has trouble getting along with her classmates小题2:When Carmen wore glasses for the first time, she felt________.

A.sad

B.pleased

C.surprised

D.disappointed小题3:What can we infer from the last two paragraphs?

A.Other girls expect to have new glasses.

B.Carmen will get used to wearing glasses.

C.Wearing glasses will make Carmen look beautiful.

D.Carmen hopes to receive more comments on her glasses.小题4:The purpose of the text is to tell readers__________.

A.how to protect their eyes

B.never to make fun of others

C.things aren’t always as bad as we expect

D.it is necessary to give a hand to those in trouble

单项选择题