问题 多项选择题

钟强因为坠楼住院,出院后身体已不能适应原来的工作。为此,社会工作者可以为他提供的服务有()。

A.为其安排工作

B.转介相关机构

C.申请经济援助

D.申请医疗器具

E.提供进修机会

答案

参考答案:B, C, D

解析:治疗结束后,患者需要继续应对生活适应中的难题。此时社会工作者需要鼓励患者接受现实,让疾病成为患者生活的一部分。有些患者治愈后需要为转换不同的行业做准备。本题中,由于疾病,钟强不能胜任原来的工作,社会工作者需要寻找社会资源给予其必要的帮助,如申请经济援助、申请医疗器具和转介相关机构等。

问答题

Turkey’s Bodrum peninsula is different. The tourist boom in this part of the world (1) turned some small villages into resorts yet left neighbouring beaches undisturbed, making it quite (2) southern France or the Spanish Coasts where few stretches of coastline are undevelopeD.
The (3) for this happy set of circumstances is simple. For thousands of years, travel here (4) easier by boat than by lanD.So when mass tourism arrived in the (5) 1980s, there was no coast road for ribbon development to follow. So the peninsula, just (6) hour from Bodrum airport, has not become one long littoral of resort.
The building (7) new hotels has mainly been confined to places easily reached by then relatively (8) roads. Such ease of access has made Gumbet, near Bodrum, a busy resort, while the little fishing village of Gumusluk, 12 miles further west and only recently reachable by (9) , remains tranquil and undisturbeD.
It’s worth thinking carefully about location when planning a family (10) on the peninsulA.Choose a place that is centrally located, preferably out of earshot (11) Bodrum town’s "lively"—which means nosy—nightlife, and you can then use (12) area’s comfortably small scale to your advantage. Today’s new roads mean most places can (13) reached in under an hour by taxi or the ubiquitous dolmus-minibus.
The (14) of facilities at the Tamarisk Beach Hotel near the small village of Ortakent makes (15) a good base. The family-run hotel—rooms and suites are in two-storey buildings (16) by palm trees and flowers in terracotta pots—sits above its own sandy (17) beach, shaded by tamarisk trees and sheltered by nearby islands.
The hotel is (18) child-friendly, too. Children, from infants up to young teenagers, can take part in a (19) of games and activities that include tuition in windsurfing, dinghy (20) catamaran sailing.

单项选择题