问题
问答题 简答题
雅尔塔会议评价:
答案
参考答案:
雅尔塔会议是二战期间一次极其重要的国际会议,它对协调盟国战胜德、日法西斯的步伐,使胜利早日到来,以及联合国的成立都起到了巨大作用。但雅尔塔秘密协定具有明显大国强权政治的色彩,在某些方面严重损害了同为战胜国的中国的主权与利益,该协定是美苏划分势力范围两分天下的产物。雅尔塔会议对战后国际关系格局具有深远影响
雅尔塔会议评价:
参考答案:
雅尔塔会议是二战期间一次极其重要的国际会议,它对协调盟国战胜德、日法西斯的步伐,使胜利早日到来,以及联合国的成立都起到了巨大作用。但雅尔塔秘密协定具有明显大国强权政治的色彩,在某些方面严重损害了同为战胜国的中国的主权与利益,该协定是美苏划分势力范围两分天下的产物。雅尔塔会议对战后国际关系格局具有深远影响
阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词) 7 November Dear Dairy, Today is our Open Day. Our parents come and visit our school on this day. Our school looks nice and big. The playground is very big and our classrooms are clean and bright. We also have an art room, a music room, a biology room and a small hall. The Open Day starts at 9 a.m. in the playground. Everyone watches the students play different sports. Next we go to the art room to enjoy all the students’ pictures at 10 a.m. At 11 o’clock we all go to the school hall for a short meeting, and then we have lunch. After lunch, we have a little rest for half an hour in the hall. At 2p.m.we have a look at all the students’ work in the biology classroom. Finally we go to the music room and listen to some students play music at 4p.m. Everyone has a good time at school on this day.
|