问题 单项选择题

有关头颈部肿瘤术后放疗的描述不正确的是()

A.不耽搁手术时间

B.根据术中手术切除情况及术后病理检查结果等,更精确地制定放疗的靶区

C.合适剂量的术后放疗会影响手术切口的愈合

D.术后放疗的剂量可高手术前放疗的剂量,从而可更有效地控制肿瘤

E.术后放疗一般在术后2~4周开始,最迟不得超过6周

答案

参考答案:C

解析:术后放疗不耽搁手术时间;术后放疗根据术中手术切除情况及术后病理检查结果等,更精确地制定放疗的靶区;术后放疗可较术前放疗给予较高剂量的放疗,从而更有效控制肿瘤;临床研究已经证实合适剂量的术后放疗并不影响手术切口的愈合。

阅读理解

Cyber Cafe computer centers are found in many cities around the world. Now, a few American high schools are opening these centers. For example, high school in the state of Maryland began operating a Cyber Cafe last March. All students at Bethesde-Chevy Chase High School in Bethesda can use the Cyber Cafe. But school officials say I especially helps students who have no computer or cannot use the Internet at home.  

The officials say thirteen percent of the students at the school are from poor families. Many student have arrived in the United States from poor families. Many students have arrived in the United States from other countries only recently. Students in the school’s program for learning English speak twenty-three other languages.

The idea for a Cyber Cafe at Bethesda-Chevy Chase High School began three years ago. A that time, officials were planning o restore the school building. Parents interested in technology proposed a Cyber Cafe.

They wanted this center even though schools in the area had suffered budget cuts. The community wanted to help. It wanted all students to have the best chances to learn.

Officials in the area supported the idea. So did an organization called the Bethesda-Chevy Chase High School Educational Foundation. The foundation includes parents, teachers, former students, and business, community and other leaders.

Over two years, the foundation collected money for a Cyber Cafe and other new computers. It received more than one hundred seventy thousand dollars. The Café now has sixteen computer, a printer and a device called a scanner . School official Ann Hengerer (HEN-grr-er) says students use the Internet to complete research. They also write homework and required papers on the computers. In addition, they can send and receive electronic mails. That is especially helpful for the many students who have family members in other nations.

The Cyber Cafe also serves a social purpose. Visitors can stop by for a drink of coffee, tee or hot chocolate. On Long Island, in School has six computers in is Cyber Cafe. One student at the school says students can start their homework even before they leave school.

小题1:What is mainly discussed in the passage?

Cyber Cafe computer centers in many cities around the world

High school Cyber Cafe

Cyber Cafe at Bethesda-Chevy Chase High School  

Cyber Cafe at Walter G. 0’Connell Copiague High School

小题2:Who can use the Cyber Cafe?

Only the students from poor families

All the students at Bethesda-Chevy Chase High school

Only the students from other countries

Only the students who have no computer or cannon use the Internet at home

小题3:Which of the following is NOT true according to the passage?

Parents interested in technology proposed a Cyber Cafe.

The community wanted all students to have the best chances to learn.

Officials in the area supported the idea.

The foundation didn’t support the idea until two years later.

小题4:This passage may be adapted from a column entitled _________.

A.Education Report

B.In the News

C.Development Report

D.Science Report

单项选择题