问题 单项选择题

按层次次序将一棵有n个结点的完全二叉树的所有结点从1到n编号,当i≤n/2时,编号为i的结点的左子女的编号是( )。

A.2i-1

B.2i

C.2i+1

D.不确定

答案

参考答案:B

解析: 按层次次序将一棵有n个结点的完全二叉树的所有结点从1到n编号,完全二叉树中除最下面一层外,各层都被结点充满了,每一层结点个数恰是上一层结点个数的2倍。因此,从一个结点的编号就可推知它的双亲及左、右子女结点的编号。 当i≤n/2时,编号为i的结点的左子女的编号是2i,否则结点i没有左子女。 当i≤(n-1)/2时,编号为i的结点的右子女的编号是2i+1,否则结点i没有右子女。 当i≠1时,编号为i的结点的双亲是结点(i/2)。

选择题
阅读理解

My name is Liana Wexler. I’m 12 years old, and I am the founder of “Kids for Kerry”. “Kids for Kerry” is a grassroots organization of kids that support John Kerry, want to help their futures, and get active in politics.  

When my parents went to see Teresa Heinz Kerry speak, they told me that she was amazing! And they thought John Kerry would make a great President. I decided to find out more about John Kerry. I talk about what I learned by using my ABCs. “A” is America. John Kerry is a hero to America, and he will help our futures. He is a great and positive role model. “B” is Better education. John Kerry wants to make class sizes smaller, so that children get the best part out of learning. He wants to help teachers because being a teacher is educating children, and letting them out into the world to do the good things. “C” is Compassion(怜悯;同情) towards children. John Kerry wants to make sure that health care is not a privilege, but it is something that we can all afford. This summer, I was supposed to go to my favorite camp But instead, I decided to go to John Kerry’s office every day. Kids can really help! 

On KidsforKerry.org, we have an interactive presidential quiz. There are 270 questions for the electoral votes John Kerry will win. Plus, 25 questions to make up for Florida from the last election. Out next goal is to have a petition (请求) for “National No Name—Calling Day”, a day that the candidates don’t say anything negative about one another. When our Vice President had a disagreement with a Democratic Senator, he used a REALLY BAD word. If I said that—if I said that word, I would be put in a “time-out (暂停休息)”. I think he should be put in a time-out.

小题1:What would be the best title for this passage?

A.John Kerry

B.A letter to John Kerry

C.Kids for Kerry

D.John Kerry: Our to-be President小题2:According to the passage we know that____.

A.only children in America want John Kerry to be their next President

B.John Kerry cares much for education but takes little compassion on teachers

C.Liana wishes John Kerry to be the President of America

D.Liana thinks John Kerry should be put in a time-out小题3:Liana Wexler considers John Kerry to be____.

A.a good

B.a hero to America

C.a confident man

D.a persuasive speaker小题4:Which of the following is NOT true according to the passage?

A.“Kids for Kerry” is a grassroots organization of kids that support whoever wins the presidential election.

B.Liana Wexler is the founder of “Kids for Kerry”

C.“Kids for Kerry” has an interactive presidential quiz on-line.

D.Education and health care are two things-with which American citizens concern themselves most.