Aristocrats from all over the Empire spent the winter in Vienna, sometimes bringing their private (8) . Music was an important part of court life, and a good orchestra was a (9) of prestige. Many of the nobility were excellent musicians.
Much music was heard in (10) concerts where aristocrats and wealthy commoners played (11) professional musicians. Mozart and Beethoven often earned money by performing in these intimate concerts. The nobility (12) hired servants who could (13) as musicians. An advertisement in the Vienna Gazette of 1789 (14) : " Wanted, for a house of the gentry, a manservant who knows how to play the violin well. "
In Vienna there was also (15) music, light and popular in (16) . Small street bands of wind and string players played at garden parties or under the windows of people (17) to throw (18) money. Haydn and Mozart wrote many outdoor entertainment (19) , (20) they called divertimentos or serenades. Vienna’s great love of music and its enthusiastic demand for new works made it the chosen city of Haydn, Mozart and Beethoven.
10()
A.famous
B.popular
C.private
D.personal
参考答案:C
解析:
语篇理解题。private意为“私人的”。根据上文:贵族们有时会带着他们的乐团来维也纳。下文也提到莫扎特、贝多芬在这些intimate(小型的)音乐会上演出赚钱,由此可见,选项[C]private正确。其他选项均不符合题意。