Which of the following is not true of the report from British climatologists().
A. It is possible that the per typhoons, more flooding in low lying regions and deepening drought will occur in the future.
B. 2007 has a percent of 80 percent of being the hottest year on record.
C. Ten warmest years since 1850 have occurred in the past decade.
D. The year 2006 is set to be file sixth warmest year globally.
参考答案:B
解析:
[听力原文] Stronger typhoons, more flooding in low lying regions, deepening drought -- all possible, if not likely, according to a report from British climatologists. They say 2007 has a 60 percent probability of being the hottest year on record, citing high levels of greenhouse gasses in the atmosphere, and El Nino, now underway in the Pacific and expected to last until May. Temperature studies for 2006 are not yet complete. But the new study, noting that the world’s ten warmest years since 1850 have occurred in the past decade, says 2006 is set to be the sixth warmest year globally, and 2007 is likely to set a new all time high. [难点] 文章中有很多年份,这可能对某些考生造成误导,会把精力投入到数字中,但是问题的设置却是一个偏离数字的问题,而且这个题目主要考查对于细节的把握,采取的形式又是提问哪一项是不正确的,有很大的难度。