问题 单项选择题

在美国,献血者所献血液中的45%是O型血,O型血在紧急情况下是必不可少的,因为在紧急情况下根本没有时间去检验受血者的血型,而O型血可供任何人使用。O型血的独特性在于:它和一切类型的血都相合,因而不论哪一种血型的人都可以接受它,但是正因为它的这种特性,O型血长期短缺。

由此可知()。

A.血型为O型的献血者越来越受欢迎

B.O型血的特殊用途在于它与大多数人的血型是一样的

C.输非O型血给受血者必须知道受血者的血型

D.在美国,45%的人的血型是O型,O型是大多数人共同的血型

答案

参考答案:C

解析:

A答案的错误在于无法从题干中推出O型血是否越来越受欢迎;B答案的错误在于O型血的特殊用途不是“它与大多数人的血型是一样的”而是“O型血可供任何人使用”;D答案的错误在于在美国O型血的人数只占45%,不足50%无法推出“O型是大多数人共同的血型”。

问答题 案例分析题
阅读理解

Blind photography sounds strange.But a striking exhibition of photographs in California argues that it develops as a result of the contemporary art.The show "Sight Unseen", at the California Museum of Photography until Aug.29, includes everything: underwater scenes, landscapes, abstracts and everything else you might expect from a "sighted" photographer.

How do the blind take their photographs? Some rely on assistants to set up and then describe the shots (镜头) , and others just point and shoot in the right place."Just like any good artists," says McCulloh."They have their unique ways of operating." One participating photographer is Pete Eckert, an artist with multiple degrees in design and sculpture who only turned to photography after losing his vision in the mid-1990s.He opens the shutter (快门) on his camera and then uses flashlights, lights, and candies to paint his scene on film.A former fashion photographer in Chicago, Weston, lost his vision due to AIDS in 1996 and focuses on images of destruction and disability.His photos are also a star of the show.

What do gallery-goers say? "I was very impressed by it.The technique and experience was amazingly different," says John Hesketh, a printmaker in Anaheim."You never have a sense of feeling sorry for these people because they've worked very hard to prove their value."

Beyond the praise, however, the exhibition also makes a great example for disabled people everywhere.That point was explained in early May during a discussion on the TV show.At the very end of the talk, one attendee expressed his opinion."This exhibition is extraordinary and revolutionary for many reasons.I think that by being an artist with a disability, you are continuing the work of those people who fought for basic civil rights to gain access and to have a voice.In that way, it's so wonderful that your photographs say it all."

63.From the passage we know that some blind people take photos by______

A.describing the things to their assistants

B.holding the camera and shooting randomly

C.opening the shutter with the help of others

D.using special equipment designed for them

64.We can learn from the passage that blind photographers ______

A.were not born blind               B.do jobs related to art

C.focus on different subjects           D.like photos of destruction

65.What is people's reaction to the blind photography show?

A.They admire the blind photographers' hard work.

B.They feel really sorry for those blind photographers.

C.They think some have good techniques while others not.

D.They can understand the real meaning of each photograph.

66.The significance of the exhibition lies in the fact that ______.

A.the California Museum of Photography receives praises for holding the show

B.the public have a chance to know what the blind people are concerned about

C.the blind photographers have a good place to show their works

D.the exhibition can be very inspiring to the blind in the world