问题 单项选择题

某甲与某乙欲组成一合伙企业共同经营电子器材的销售。下列各项中可以依照《合伙企业法》的规定成立合伙企业的是()

A.若某甲为一技术开发有限责任公司,某乙为已退休的——名高科技技术-:专家,双方协商合伙进行某项专利技术产品的生产经营 

B.甲、乙二人关系极好,口头约定由甲出资5万元,由乙提供场地共同组成一合伙企业进行经营 

C.甲、乙约定,为开展业务活动的方便,拟将其二人组成的合伙企业命名为“天河有限责任公司” 

D.甲、乙二人在合伙协议中约定甲以其劳务,乙以其专有技术作为只;f合伙企业的出资

答案

参考答案:D

解析:

[考点] 合伙的设立 选项A中,《合伙企业法》只调整由自然人组成的合伙企业,与《民法通则》中有关合伙企业的规定不同;选项B中,合伙企业成立须签订合伙协议;选项C中,合伙企业的名称应符合《企业名称登记管理规定》;选项D参见《合伙企业法》第11条的规定。合伙企业的出资形式是比较自由的,并没有强调必须有有形财产的出资,也没有限制知识产权出资的比例,还允许劳务出资。

阅读理解

B

One day, when I was a freshman in high school, I saw a kid from my class walking home. His name was Kyle. He was carrying all of his books. I thought to myself, “Why would anyone bring home all his books on a Friday? He must really be a nerd(书呆子).” So I shrugged my shoulders and went on. As I was walking, I saw some kids running at him, knocking all his books out of his arms and he landed in the dirt. His glasses went flying, and I saw them land in the grass about ten feet from him. I saw this terrible sadness in his eyes. I jogged over to him, and as he crawled around looking for his glasses, I handed him his glasses. He said, “Thanks!” There Was a big smile on his face. It was one of those smiles that showed real gratitude. I helped him pick up his books, and asked him where he lived, It turned out he lived near me, so I asked him why! had never seen him before. He said he had gone to a private school before coming to this school. I would have never hung out with a private school kid before. We talked all the way home. He turned a pretty cool kid. I asked him if he wanted to play football on Saturday with me and my friends. He said yes. Over the next four years, Kyle and I became best friends.

Graduation day arrived. Kyle was valedictorian of our class, so he had to prepare a speech for graduation. In his speech he said. “Graduation is a time to thank those who helped you make it through those tough years. I am going to tell you a story.” I stared at my friend in disbelief as he told the story of the first day We met. He had planned to kill himself over the weekend. He talked of how he had cleaned out his locker so his Mom wouldn't have to do it later and was carrying his stuff home. He gave me a little smile. “Thankfully, I was saved. My friend saved me from doing the unspeakable.” I heard the gasp go through the crowd as this handsome, popular boy told us all about his weakest moment.

45.What does the underlined word “valedictorian” in the second paragraph mean?

A.A graduate who delivers a farewell speech in a class.

B.A graduate who is the youngest in a class.

C.A student who is the most popular in a class.

D.A student who can not graduate on time in a class.

46.It can be concluded from the text that the author______.

A.was good at playing football in high school

B.had not liked to make friends with the students from private schools before

C.seldom helped others

D.did not study hard in high school

47.Not until the graduation day did the author know_______.

A.the real reason why Kyle carried all his books home the first day they met

B.Kyle was his best friend

C.Kyle enjoyed making speeches in front of the class

D.Kyle's many weaknesses

48.What does the author mainly want to express by telling this story?

A.A friend in need is a friend indeed.

B.Helping others is a Virtue.

C.Your action is powerful: with one small gesture you can change a person's life.

D.We should have a pity on the weak.

名词解释