问题 单项选择题

后颅凹CT扫描的基线取

A.听眦线
B.听眶线
C.听眼线10°
D.听眶线20°
E.听眉线25°

答案

参考答案:B

解析: 后颅凹的检查,层面平行于听眶线能更多地显示小脑。

阅读理解

阅读理解。

     Climate scientists hit back at disbelievers yesterday with a new study which brought about the evidence

for man-made global war ming was"stronger than ever".

     After analyzing more than 100 scientific papers published in the last few years, a team of British

researchers say there is an"in creasingly small possibility" that the world is warming up because of natural

variations (变动) in climate.

     Instead, man-made global warming-caused by the burning of fossil fuels-is making its mark on every

continent and ocean, they say.

     The studies used computer models to see whether changes in air temperature, sea ice, sea temperature,

wetness, rainfall and ocean saltiness recorded in the last 50 years could be explained by nature.

     Since 1980,the average global temperature has increased by around0.5℃,they found. The same warming

pattern was also found deep in the world's oceans.

     Natural forces such as volcanic eruptions and returning chan ges in the brightness of the sun could not

explain what was happen- ing to the world's climate, Dr Stott said.

     The sun's output had actually fallen over the last 50 years, he said.

     Even if the sun had got warmer over the last few decades-as some skeptics say-both the upper and lower

layers of the atmos phere should have got hotter.

     However, in the last 50 years the lower atmosphere has warmed while the upper atmosphere has actually

cooled, Dr Stott said.

     Drier parts of the world are getting drier, while wetter areas are getting more rain-a finding in agreement

with man-made climate change, the report found.

     And the amount of mid summer sea ice in the Arctic is also declining over time-even with the natural

yearly variations, the study found.

     The study comes along with growing public doubt about climate change.

1. With enough evidence the climate scientists prove _____.

A. global warming is disappearing recently

B. mankind isn't to blame for global warming

C. mankind is to blame for global warming

D. global warming will disappear sooner or later

2. What caused the global warming according to the British researchers?

A. Frequent volcanic eruptions across the world.

B. The increase of the brightness of the sun.

C. The warming pattern of the world's oceans.

D. The burning of fossil fuels by the human being.

3. The underlined word "skeptics" in Paragraph 8 refers these people who_____.

A. believe that mankind is to blame for global warming

B. believe global warming will disappear sooner or later

C. doubt the global warming will disappear sooner or later

D. doubt the global warming is caused by humankind

4. What can we infer from the last sentence of the passage?

A. The study has made the public live in a terrible dream at present.

B. Many people don't believe the study of the British researchers now.

C. The public have been used to the climate changes these years.

D. The result of the study comes from the opinions of the public.

单项选择题