问题 问答题

[文字开始] 万维网(World Wide Web,简称Web) 的普及促使人们思考教育事业的前景,尤其是在能够充分利用Web的条件下计算机科学教育的前景。有很多把Web有效地应用于教育的例子,但也有很多误解和误用。例如,有人认为只要在Web上发布信息让用户通过Internet访问就万事大吉了,这种简单的想法具有严重缺陷。有人说,Web技术将会取代教师,从而导致传统教育机构的消失。 [文字结束]

答案

参考答案:

解析:略

阅读理解

Like many other high school seniors, I eagerly anticipate life after graduation. In less than three months, my belongings will be packed up and shipped to the other side of the country.

I had never imagined, in my wildest dreams, that I would attend college in Ithaca, New York. I had had my heart set on a university in California and of majoring in English.

Nearly all of my friends are staying in state, and I remember thinking to myself, when one friend said she would be going to college in Virginia: Why would someone ever choose to move away from California?

But by a twist of fate, I received a letter from Ithaca College, inviting me to apply for a program in communications. On a while, I decided to apply. What were the chances that I would be selected as a finalist? If I hadn’t applied, I would have always regretted not trying. Yet secretly, I hoped that I wouldn’t be chosen.

But, as things turned out, I was offered one of the scholarships. I also received admission letters from the other colleges I had applied to, all of which were California schools.

As I began to weigh my options, I wrote out a pro/con (利弊) list for each of my schools. I began to realize that my reasons for wanting to go to certain schools in California were based on considerations of comfort. It would be so reassuring to be close to my family and my home.

Then I began to think about the expensive tuitions (学费) and class shortages in the California public school system. These issues were not likely to greatly improve in the next four years. Slowly, I came to the conclusion that Ithaca was the ideal choice for me – culturally, academically and financially.

Fear of the unknown should not be a reason for shying away from opportunities. It might be difficult to adapt to my new situation, but I am confident I have made the right decision.

64. What is the point of the article?

A. To introduce the advantages of studying at Ithaca College.

B. To tell readers what matters when applying to a college.

C. To share the author’s experience of choosing a college.

D. To compare the differences between Ithaca College and California schools.

65. The author decided to go to Ithaca College because ______.

A. she wasn’t accepted by any of her dream schools in California

B. she has a great interest in Ithaca College’s communications program

C. she was offered a scholarship by Ithaca College but not by colleges in California

D. she thinks that teaching and classes are better at Ithaca College than at California schools

66. Judging from the article, which of the following statements is TRUE?

A. The author had never thought of going to college in New York.

B. The author is independent and likes adventure.

C. The author believes it will be easy to adapt to college life.

D. The author applied to Ithaca College because Ithaca College is much cheaper than California      schools.

67. Judging from the article, what has the author learned from her experience?

A. That she must make good use of her time in college.

B. Not to let fear put her off something she wants.

C. That nothing we want in life can be achieved without effort.

D. Not to take any risks.

实验题