问题 单项选择题

以下属于基金行业协会履行的职责是()。

Ⅰ.对基金管理人、基金托管人及其他机构从事证券投资基金活动进行监督管理,对违法行为进行查处,并予以公告

Ⅱ.制定和实施行业自律规则,监督、检查会员及其从业人员的执业行为,对违反自律规则和协会章程的,按照规定给予纪律处分

Ⅲ.对会员之间、会员与客户之间发生的基金业务纠纷进行调解

Ⅳ.依法办理非公开募集基金的登记、备案

A.Ⅰ、Ⅱ、Ⅲ

B.Ⅱ、Ⅲ、Ⅳ

C.Ⅰ、Ⅱ、Ⅳ

D.Ⅰ、Ⅱ、Ⅲ、Ⅳ

答案

参考答案:B

解析:

《证券投资基金法》第一百一十一条规定,基金行业协会履行下列职责: (一)教育和组织会员遵守有关证券投资的法律、行政法规,维护投资人合法权益; (二)依法维护会员的合法权益,反映会员的建议和要求; (三)制定和实施行业自律规则,监督、检查会员及其从业人员的执业行为,对违反自律规则和协会章程的,按照规定给予纪律处分; (四)制定行业执业标准和业务规范,组织基金从业人员的从业考试、资质管理和业务培训; (五)提供会员服务,组织行业交流,推动行业创新,开展行业宣传和投资人教育活动: (六)对会员之间、会员与客户之间发生的基金业务纠纷进行调解; (七)依法办理非公开募集基金的登记、备案; (八)协会章程规定的其他职责。

阅读理解

Australia is the smallest continent in the world. It is a little smaller than China. It is on the Southern Hemisphere(半球)of the earth. Australia is big, but its population is small. The population of Australia is nearly as large as that of Shanghai.

Enough laws have been made to fight against pollution. The cities in Australia have little air or water pollution. The sky is blue and the water is clean. You can clearly see fish in the rivers. Plants grow very well.

Last month we visited Perth, the biggest city in Western Australia, and went to a wild flower exhibition. There we saw large numbers of wild flowers on show, most of which we had never seen before. We had a wonderful time. Perth is famous for its beautiful wild flowers. Every year in spring Perth has wild flower exhibitions. After visiting Perth, we spent a day in the countryside. We sat down and had a rest near a path at the foot of a hill. It was quiet and we enjoyed ourselves very much. When we heard bells ringing at the top of the hill, we looked up, but what we saw made us pick up all our things and run back to our car as quickly as we could. There were about three hundred sheep coming towards us along the path.

Australia is famous for its sheep and kangaroos(袋鼠). After a short drive from any town, you will find yourself among the white sheep. Sheep, sheep, everywhere you can see sheep.

小题1:Which country is the writer most possibly from?

A.Japan

B.Canada

C.China

D.America小题2:Which of the following statements is not true according to the passage?

A.Australia has enough laws to fight against pollution.

B.Perth is the biggest city in Australia.

C.The wild flowers in Perth must be different from what the author sees in his/her country.

D.The author enjoyed his/her visit in the countryside.小题3:The underlined word “exhibition” in the third paragraph probably means_______.

A.a public show for people to visit

B.a market where you can buy all kinds of flowers

C.a place where all kinds of flowers are grown

D.a field where there are flowers and animals小题4:From the passage we know Perth is famous for ____

A.its population

B.its size

C.its kangaroos

D.its wild flowers

单项选择题