问题
单项选择题 A1型题
《素问》所谓“为胃行其津液”的脏是()。
A.肝
B.心
C.脾
D.肺
E.肾
答案
参考答案:C
《素问》所谓“为胃行其津液”的脏是()。
A.肝
B.心
C.脾
D.肺
E.肾
参考答案:C
阅读短文还原句子。阅读短文,根据上下文意思,将方框中的句子还原到短文中适当位置,使其通顺 完整。其中有一个多余选项。 | |
Sangduen has elephants on her mind. The elephants are in serious danger. 1_____ "Unless they are protected properly at once, they might only appear in books and photos in the near future," says Sangduen. Sangduen was bom in a mountain area in northern Thailand 47 years ago. Her love of animals began when she was very young. She was just a teenager when she saw elephants being used for carrying things. 2_____ In 1996, Sangduen, together with her family, set up the Elephant Nature Park in Chiang Mai. The main purpose of the park is to provide a place for elephants to live peacefully in their natural environment. 3_____, the disabled and sick elephants are mostly saved from private owners. At present, thousands of elephants walk around big cities with their owners looking for help. Sangduen's latest plan is to remove the elephants from city areas and bring them back to natural environment. 4_____ It's considered to be the primary home of wild (野生的) elephants. The new place will serve as a way for elephants to go back to nature. | |
|