问题 单项选择题 A1型题

关于口腔预防医学的研究方法和研究的基本要素不正确的是()

A.主要研究对象人群

B.基本要素:研究群体的口腔疾病患病情况

C.基本要素:研究群体预防措施

D.基本要素:研究环境医学

E.基本要素:研究个人预防保健方法

答案

参考答案:D

解析:口腔预防医学以人群为主要研究对象,以研究群体的口腔疾病患病情况、群体预防措施和个人预防保健方法为基本要素,通过研究,发现并掌握预防口腔疾病发生与发展的规律,促进整个社会口腔健康水平的提高。

阅读理解

Kids are far better than adults at learning how to speak multiple languages. Research now shows that very young infants might have some of the best language skills of all.

A new study suggests that babies between 4 and 6 months old can tell the difference between two languages just by looking at the speaker's face.They don't need to hear word.Sometimes between 6-8 months of age, babies raised in homes where just one language is spoken lose this ability.Babies from bilingual(双语的) homes, on the other hand, keep the face-reading ability until they're at least 8 months old.

Researchers in Canada studied 36 babies from English-speaking families.Twelve of the babies were 4 months old,12 were 6 months old, and the rest were 8 months old.Each baby sat on his or her mother's lap and watched video clips(电影片断) of a woman talking.The woman was fluent in both English and French.In some clips, she read from a storybook in English.In other clips, she read in French.In all of the videos there was no sound.

小题1:What is mainly discussed in the passage ?

A.Language teaching.

B.Language learning

C.Babies and language learning

D.Parents and language teaching小题2:What do the underlined word in the second paragraph refer to ?

A.Two or more.

B.Foreign.

C.difficult.

D.At least one.小题3:We can know from the passage that    .

A.all the babies in the study are of the same age.

B.the babies could hear the woman's voice while watching the videos.

C.the stories the woman read were written in either French or German.

D.it's still unknown how babies could tell the difference between languages.小题4:Why did the 8-month-old pay no attention when the language was changed ?

A.They had lost the ability to distinguish different languages.

B.They were too tired to open their eyes and fell asleep.

C.They couldn't hear what the speaker was talking about.

D.They had lost the interest in bilingual speakers.

单项选择题