问题 单项选择题

某银行规定,它的属下营业网点,如果年存款额超过50亿元,其员工可获得年度金质奖。年终统计显示,该银行所属的20个营业网点,其中16个年存款额超过50亿元,其余的不足20亿元。该银行又规定,只有年存款额超过20亿元的网点,员工才能获得年度银质奖。
如果上述断定都是真的,那么以下关于该银行的断定也一定为真的是( )。
Ⅰ要想得年度金质奖,必须得年度银质奖
Ⅱ要想得年度银质奖,必须得年度金质奖
Ⅲ该银行的大多数雇员都得了年度金质奖

A.仅Ⅰ
B.Ⅰ和Ⅱ
C.Ⅰ和Ⅲ
D.Ⅰ、Ⅱ和Ⅲ

答案

参考答案:C

解析: 根据文段中“该银行所述的20个营业网点,其中16个年存款额超过50亿元,其余的不足20亿元”可知,该银行的大多数雇员都得了年度金质奖,Ⅲ正确;由于超过20亿就可以获得年度银质奖,所以Ⅱ中“要想得年度银质奖,必须得年度金质奖”不正确;要想得金质奖,必须超过50亿,因此Ⅰ的表述正确。故选C。

阅读理解

WASHINGTON——Chinese Vice-President Xi Jinping arrived at Andrews Air Force Base in Washington,February 13,2012.Vice-President Xi Jinping said he would explore important problems in an active and practical manner with his America hosts on Monday during his five-day official trip here after arriving at Andrews Air Force Base in the afternoon.

In a written statement given upon his arrival,Xi said as the international situation experiences complex and complete changes,China and the United States have more extensive common interests and shoulder more important common responsibilities on the present world stage.

The purpose of the current visit is to “carry out the important consensus reached by President Hu with President Obama during his visit to the United States in January last year and to advance the building of the China—US cooperative partnership based on mutual respect and mutual benefit”,said Xi.

According to Xi,bilateral(双边的)relations have moved forward in spite of some twists and turns during the past several decades.

“This has brought enormous benefits to our two countries and two peoples,and has had a positive, far-reaching impact on peace,stability and the prosperity of the Asia-Pacific region and the world at large”.

Xi said that“whether we can seize opportunities,tackle challenges and build a cooperative partnership at the new historical starting point matters to the future of our two countries and the world as a whole.”

Xi said he looks forward to engaging in extensive dialogue and exchanges with Americans from various sectors to enhance cooperation and strengthen friendship.

Xi is scheduled to meet US senior government officials,including Henry Kissinger,Brent Scowcroft,Zbigniew Brzezinski,Madeleine Albright and Henry Paulson this evening to listen to their advice on China-US ties.

Meetings between Xi and US Vice-President Biden and President Obama are scheduled on Tuesday.

小题1:The passage mainly tells us       .

A.Xi's five-day official trip

B.China-US cooperative partnership

C.Xi is set to discuss important bilateral problems

D.China and the US have more common interests小题2:It can be inferred from the second paragraph that     

A.the current world stage remains peaceful

B.China and US should build the cooperative partnership

C.Xi himself wrote a statement about his arrival

D.China and the US have the equal rights小题3:The underlined word“consensus”in Paragraph 3 means     

A.agreement

B.opinion

C.partnership

D.benefit小题4:According to tile passage,bilateral relations between China and US have experienced       

A.enormous dialogues

B.extensive exchanges

C.rnany challenges

D.various hardships小题5:What is Xi's attitude towards the visit?

A.Respectful.

B.Optimistic.

C.Approving.

D.Expectant.

问答题

新元股份有限公司董事会共有9名董事,其中 3名董事提议召开临时董事会,2006年1月5日召开董事会临时会议,讨论召开股东临时会议及解决公司债务等事项。出席这次临时会议的有董事长甲及乙、丙、丁,戊4位董事,公司全体9名董事中有4人未出席。这次会议由甲主持,在这次会议上,乙、丙、丁3位董事同意召开股东临时会,并作出了决定,定于2006年3月1日召开临时股东大会。而董事戊认为,此次董事会召开之前应当征求他关于是否召集临时董事会的意见,然而事实上没有事前征求他的意见便召开了这次会议,于是,他在董事会表决之前中途退席。新元股份有限公司于2006年2月5日通知了公司各位股东关于召开临时股东会的决定,公司临时股东会的通知上所列议案是讨论处分公司闲置财产偿还债务。在公司2006年3月1日召开的临时股东会上,亲自出席及委托代理人出席的股东共86人,持有股数12万股,占公司全部股份20万股的60%。该次临时股东会议,经出席股东30人(持有股数6.5万)同意,作出三项决定, (1)公司对外所欠债务原则上予以承认;(2)决定将公司对外的债券转为注册资本;(3)处分公司部分财产偿还公司债务。对于此次公司临时股东会的决议,董事戊持有异议,认为决议违法而无效,诉请法院请求撤销。其理由是:(1)公司董事会决议召开股东临时会议时,他未在场,致使该董事会议不足法定人数,因而董事会关于召开股东临时会议之决议违法;(2)2006年3月1日召开的公司临时股东会议,其决议处分财产偿还债务与议程不符;(3)临时股东会上的提请承认事项事先未经董事会决议通过。问题:根据以上情况,分析临时董事会会议决议、临时股东会会议决议是否有效为什么