问题 单项选择题

如果VIQ明显大于PIQ,最有可能性的是( )。

A.听觉性概念形成技能缺陷

B.操作技能发展较言语技能差

C.操作技能发展较言语技能好

D.阅读障碍

答案

参考答案:B

解析: 当VIQ显著大于PIQ时,其可能的情况是:①言语技能发展较操作技能好;②听觉加工模式发展较视觉加工模式好;③可能在完成实际行动或任务上有困难;④可能操作能力差;⑤可能有运动性非语言技能缺陷。因此,答案为B。

阅读理解

Many people think that the most popular way of communicating with other people is through the mouth. But what they don’t know is that actual communication using the mouth accounts for(占……比例)only around 10%(or even less)of all the means to communicate a message.

Moreover, you can never determine the truthfulness or honesty of people by what they say alone. In fact, words expressed through the mouth often do not reflect what people really think or feel. The more reliable way you can determine their true inner feelings and thoughts is by reading their body language. Everybody communicates using these gestures and if you understand the gestures and their meanings you will be able to read people and know what they are really communicating to you. One researcher even went as far as to say that we speak to hide what’s on our minds. But gestures cannot lie.

Have you ever wondered what it would be like if you can “see through” the emotions of other people? Let’s say you ask a person whether he can do an important task. He says “OK”. But deep inside, you are questioning yourself, “Is he really willing to do this job? ” or “Does he have the confidence in finishing this task? ”You can’t question him directly because that would be like belittling him. And even if you ask him those questions, his replies will not tell you what he really feels or thinks. So the most useful way is to observe his body language. Expressions like smiling, frowning(皱眉), pouting(撅嘴), facial reddening, sweating, toe curling and sideways glances are visible hints that can help you make a right judgment.

小题1: According to the passage, we know   .

A.words through the mouth are the most common way in communication

B.body language is the quickest way to help people understand each other

C.expressions are the most powerful tool to judge whether a man is confident or not

D.you may know what a person really thinks with the help of reading his body language小题2:What does the underlined sentence mean in the second paragraph?

A.We can express ourselves well by body language.

B.We use words to prevent others knowing our true thoughts.

C.Spoken words can fully reflect our true self.

D.We use body language to help express ourselves.小题3:The underlined word in the third paragraph can be replaced with   .

A.looking down upon   

B.speaking highly of

C.laughing at

D.believing in

选择题