问题 多项选择题

下列行为中属于入户抢劫的是:

A.甲路过乙家门口时因口渴遂上乙家讨水喝,喝完水后,因见乙家陈设豪华,且只有乙妻丙在家,即心生歹意,将丙反绑双手后掠走现金10万元

B.甲知乙家有钱,某日,得知乙家只有乙妻丙一人在家,即以口渴讨水喝为由进入乙家中,将丙反绑双手后掠走现金10万元

C.甲知乙家有钱,遂于某日夜间前往乙家盗窃。当甲正欲携所窃财物出门之际,乙突然回到家中,甲对准乙猛踹一脚后夺门而逃

D.甲知乙家有钱,遂乙谈生意为由将乙邀至自己家中,与妻子丙合力将乙打昏后,掠走现金100万元亡命天涯

答案

参考答案:B,C

解析:[考点] 入户抢劫
入户抢劫必须是基于犯罪目的入户才构成,所以A项不属于入户抢劫。入户抢劫必须是进入被害人的户,所以,D项不属于入户抢劫。因此本题答案为BC。

阅读理解

D

Knowing the best way to study will help you to be a better student. By using your time properly, you can do your homework more quickly. Learning to study is not difficult.

The first thing to remember is that you must be willing to learn. It doesn’t mean that you must always like the subject. It does mean, however, that you must be willing to do whatever is necessary to learn. Try to understand why it is important and how it will help you now and later to do and learn other things. Knowing mathematics facts will be useful in your whole life.  Knowing how to spell makes any kind of writing easier. Sometimes subject that you think is going to be uninteresting will be exciting when you begin to work at it and understand it more clearly. Learning things can be fun if you are willing to work with them.

Here’s some advice for you: have a certain time each day and a quiet place with good lighting for study, so that you can concentrate on your study without interruptions(中断); have everything ready before you sit down to study, a dictionary, paper, a pen and books; be sure you understand what you should learn before you start; read carefully and pay special attention to the most important things; when memorizing, first find out the main parts and then recite the whole thing; check your homework after you finish it; never forget the importance of review and preview.

小题1:The main purpose of the article is______

A.to prove that learning is not difficult

B.to make the readers be interested in study

C.to tell the importance of self teaching

D.to tell the students how to study well小题2: We learn things because______

A.our parents want us to learn

B.every student learns at school

C.we may use these things in the future

D.we like the subjects小题3:Which of the following is NOT the advice given in the article?

A.To put a pen, paper and books beside you before study.

B.To study at any possible time and place.

C.To review and preview.

D.To pay attention to the most important things.

单项选择题