问题 单项选择题

1970年,U国汽车保险业的赔付总额中,只有10%用于赔付汽车事故造成的人身伤害。而2000年,这部分赔付金所占的比例上升到50%,尽管这30年来u国的汽车事故率呈逐年下降的趋势。
以下哪项如果为真,最有助于解释上述看来矛盾的现象

A.这30年来,U国汽车的总量呈逐年上升的趋势。

B.这30年来,U国的医疗费用显著上升。

C.2000年U国的交通事故数量明显多于1970年。

D.2000年U国实施的新交通法规比1970年的更为严格。

E.这30年来U国汽车保险金的上涨率明显高于此期间的通货膨胀率。

答案

参考答案:B

解析: 题干的矛盾在于:一方面,人身伤害的赔付金在保险金额赔付总额中所占的比例有所上升;另一方面,汽车事故率却逐年下降。
实际上,人身伤害的赔付金在保险金赔付总额中所占的比例,和汽车事故率并没有必然的联系。因此,题干陈述的并不是矛盾现象。如果选项B为真,则有助于说明:30年来,由于汽车事故造成的人身伤害的医疗费用明显上升,因此,人身伤害的赔付金在保险金额赔付总额所占的比例逐年上升。

阅读理解

E

The key to happiness is how quickly you can get back your focus on what’s important.

-----Anonymous

Sixteen years ago I learned this lesson in the back of a New York City taxi cab. Here's what happened. I hopped in a taxi, and we took off for Grand Central Station. We were driving in the right lane when, all of a sudden, a black car jumped out of a parking space right in front of us. My taxi driver slammed on his brakes, skidded, and missed the other car’s back end by just inches!

The driver of the other car, who almost caused a big accident, started yelling bad words at us. My taxi driver just smiled and waved at the guy. And I mean, he was friendly. So, I said, "Why did you just do that? This guy almost ruined your car and sent us to the hospital!" And this is when my taxi driver told me what I now call "The Law of the Garbage Truck."

Many people are like garbage (rubbish) trucks. They run around full of garbage, full of frustration, full of anger, and full of disappointment. As their garbage piles up, they need a place to dump it. And if you let them, they'll dump it on you. When someone wants to dump on you, don't take it personally. You just smile, wave, wish them well, and move on. You'll be happy you did.

I started thinking, how often do I let Garbage Trucks run right over me? And how often do I take their garbage and spread it to other people at work, at home, or on the streets? It was that day I said, "I'm not going to do anymore."

Good leaders know they have to be ready for their next meeting. Good parents know that they have to welcome their children home from school with hugs and kisses. Leaders and parents know that they have to be fully present, and at their best for the people they care about. The bottom line is that successful people do not let Garbage Trucks take over their day. What about you? What would happen in your life, starting today, if you let more garbage trucks pass you by? Here's my bet. You'll be happier. Life's too short to wake up in the morning with regrets. So, Love the people who treat you right. Forget about the ones who don't.

57. What happened one day when the author was taking a taxi?

A. The taxi almost hit another car.

B. The taxi driver was injured.

C. The author scolded the driver of the other car.

D. The author learned a lesson from the driver of the garbage truck.

58. How did the taxi driver respond to the behaviour of the driver of the black car?

A. He yelled back at the driver.            B. He sent the driver to the hospital.

C. He was friendly towards the driver.  D. He dumped some garbage in front of his car.

59. What can we infer from Paragraph 4?

A. The author used to have a lot of garbage trucks.

B. The author used to complain a lot.

C. The author used to have a lot of money.

D. The author used to be a good manager.

60. According to the passage, what should you do if people “dump garbage” on you?

A. Ignore them and go on with our own work.

B. Try our best to persuade them not to do that again.

C. Tell them to dump the garbage in the right place.

D. Take over their work and carry the garbage to somewhere else. 

单项选择题