问题 单项选择题

甲工程队每工作6天休息一天,乙工程队每工作5天休息两天。一件工程,甲队单独做需经97天完成,乙队单独做需经75天完成,如果两队合作,从2011年3月3日开工,()可完工。

A.4月17日

B.4月16日

C.4月15日

D.4月14日

答案

参考答案:D

解析:

由于97=13×7+6.75=10×7+5,则甲队单独做经13周零6天完成,实际工作97-13=84天;乙队单独做经10周零5天完成,实际工作75-20=55天,所以甲每天的工作效率是,每周的工作效率是;乙每天的工作效率是,每周的工作效率是。由于甲的工作效率比乙的工作效率低,因此两者合作所用时间一定比乙单独所用时间的一半还要长。可先利用每周周工作效率确定范围,再用每天工作效率确定具体天数。1÷,则甲乙合作6周后,剩余工程量为1-×6=,则甲乙再合作天,即1天即可完成任务,所以甲乙一共合作43天,且在第43天即可完成任务。从3月3日开工计算,3月合作29天,则在4月14日可完工。故选D。

单项选择题
阅读理解

Since the 1950s, most of the stars of pop music have come from Britain and America. Howver, in the last ten years, when many different kinds of music have established themselves on the pop scene, more and more stars have come from other countries.

Pop music changes all the time and new stars appear and become famous. For a musician to stay popular and still produced good, original music over a long period of time, is a sign of true star.

Most stars start their careers in a simple way---- playing in unknown night clubs or dance-hall where people want to dance to the music, not listen to it. They may have continued doing this for many years untill they get a “break”---- a chance to perform in a well –known place or get a recording contract. To become a star is the aim of every singer or musician and the dream of many a pop-crazy teenager.

However a group or star makes it to the top, they can be sure that their lives will change once they are successful. Ordinary teenagers living at home with their parents may suddenly find themselves rich enough to buy their own houses. An established superstar may be able to buy several.

Despite the large amount of money that are earned, life at the top is not easy for many stars.. The pop scene is hard work and many stars need to spend a lot of time away from home. For a lot of them, this means they have no home life and their personal relationships suffer. Despite great public success, life at the top can be very lonely.

小题1:Since the 1950s,most of the stars of pop music have come from______.

A.America

B.America and Britain

C.America and Europe

D.other countries小题2:According to the passage, a “break” may mean a chance to ______.

A.perform in a well-known concert

B.get a recording contract

C.play in dance-halls

D.meet a lot of pop-crazy teenagers小题3:If a star becomes successful,.he ______ according to the passage.

A.will live at home with their parents

B.will have an easy life because of the larger amount of money earned

C.may have a happy home life and good person relationships

D.may have a lonely life