问题 单项选择题

林某为自己的房屋投保了房屋火灾保险,保险金额为70万元。后来一场大火将该房屋全部焚毁,而火灾发生时该房屋的房价已跌至65万元,那么,林某应得的保险金为( )万元。

A.70
B.66.5
C.65
D.60

答案

参考答案:C

解析: 保险补偿的一个基本限制条件是以被保险人的实际损失为限进行保险补偿,即当被保险人的财产遭受损失后,保险赔偿应以被保险人所遭受的实际损失为限。

阅读理解

Yesterday my son, daughter and I went to the grocery store. In front of us in line was a little girl with her mother. The little girl was asking her mother for a box of Smarties. The polite way she was asking almost broke the mother’s heart, “I’m sorry, Honey, but we have no money to buy it ”

My son was watching that dialogue. By the way, he had been raking(用耙子耙)leaves our garden to raise himself some money to buy a bike. As he watched the mother and daughter leave the store, he ran to the candy counter(柜台)and bought a box of Smarties with the money .

He turned to look at me and I just nodded. He ran out after the little girl and her mother and he gave them the box. He came back and told me what he told them. “Every kid should have a pack of Smarties because they can make you smart.”

I was so excited that I bought a pack of Smarties for my son. I told him that I was proud of him, and that was for his act of generosity(慷慨)because he gave his own Smarties to others  Quickly, he replied, “But you do nice things for people and you never get anything for it .”explained, “when you do something nice for someone, you shouldn’t expect to get anything, when you do get something you should be very thankful.”

小题1:When the writer and her children went to the grocery store, they saw a little girl asking ____.

A.her mother for a nice toy

B.her mother for a box of Smarties

C.where she could find a box of Smarties

D.her mother if she could had enough money小题2:From the passage we know Smarties are ____.

A.a beautiful doll

B.an interesting story book

C.a kind of candy

D.some leaves of a nice tree小题3:The writer was____to see her son buy a pack of Smarties for the little girl.

A.sad

B.excited

C.angry

D.proud小题4:What can we learn from the story above?

A.Every kid should have a pack of Smarties..

B.Everyone should have a good mother.

C.Everyone should do nice things for others.

D.Every mother should often do something for her children.

单项选择题