问题 多项选择题

陈某以三石公司的名义与三木公司签订的是什么合同( )

A.买卖合同

B.委托合同

C.行纪合同

D.居间合同

答案

参考答案:C

解析:本题涉及买卖合同、委托合同、行纪合同、居间合同的概念问题。买卖合同是出卖人转移标的物的所有权于买受人,买受人支付价款的合同。在买卖合同中,出卖人和买受人为合同的双方当事人,不存在第三人的问题。委托合同是委托人和受托人约定,由受托人处理委托事务的合同。受托人一般以委托人的名义处理委托人的事务。行纪合同是行纪人以自己的名义为委托人从事贸易的活动,委托人支付报酬的合同。居间合同是居间人向委托人报告订立合同的机会,或提供订立合同的媒介服务,委托人支付报酬的合同。本题中,陈某对三木公司讲有一批设备委托三木公司以其名义销售,表明该合同为行纪合同,故本题正确选项为C。

阅读理解

William Shakespeare is the greatest English writer 0f all time. Also Shakespeare was an actor and famous poet. The Sonnesls(十四行诗)and Romeo and Juliet are almost known in every comer of the world.

Shakespeare was born in Stratford-upon-Avon, a small town in England, in 1564. In his youth, he moved to London and began a career as a playwright(~ij作家). By 1594, he had become a key playwright of popular acting company in the city.

Shakespeare's work also has a big influence on the English language. Shakespeare was said to have had a huge vocabulary. His works included more than 30,000 different words. And he is master of words. He created about l,700 English, including everyday ones like "lonely", "hurry" and "critical".

There are over 400 films and TV dramas adapted(改编) from Shakespeare's work. He wrote 400 years ago and his English was very different from that of today, but it doesn't affect his popularity. His plays have been translated into every major language and are performed more often than any other playwright.  Shakespeare is not of an age, but for all time.

Enjoy some of Shakespeare's works.

Romeo and Juliet

Romeo and Juliet fall in love with each other when they meet at a ball. But unfortunately, their families are long-standing enemies and try to prevent the young lovers form being together. In order to stay with Romeo, Juliet takes medicine and pretends to be dead. But Romeo doesn't know and thinks Juliet has truly died. He kills himself. When Juliet wakes up, it is too late.

Hamlet

Hamlet, the Prince of Denmark, is so sad when his father died. A month later, his mothermarries his uncle.

At this moment ,Hamlet knows that this uncle killed his father .All of this makes  Hamlet angry and hopeless .The only thing he wants is revenge(复仇) .Although he finally kills his uncle ,he is trapped(陷害) by bad guys and loses his life .

The Merchant of Venice

Antonio,aVenetian merchant, borrows money from the moneylender Shylock. Shylock said that ifAntonio cannot pay back the money, he will get a pound of flesh(肉)from Antonio. Antonio loses all his business and must pay this terrible price. In order to help Antonio, his girlfriend Portia dresses up as a lawyer. Her wisdom not only saves Antonio but also punishes Shylock.

小题1:根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。

According to the passage, we know that Shakespeare wrote many________called The Sonnets as afamous poet and wrote lots of____   as the greatest writer.

小题2:根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。

At the age of_______,Shakespeare became a key playwright. All his works effected English language greatly and some new words have been _______by Shakespeare.

小题3:根据短文内容回答问题。

According to the passage, why did the author say Shakespeare is not of an age, but for all time?

_______________________________________________________________________________

小题4:把短文中画底线的句子译成汉语。

_____________________________________________________________________________

小题5:根据短文内容用一个完整的英文句子(限10个词以内)回答问题。

What's the main idea of the passage?

_____________________________________________________________________________

单项选择题