问题 单项选择题

威胁信息安全的因素有很多,一般不包括________。

A.黑客入侵

B.程序出错

C.计算机病毒

D.自然灾害

答案

参考答案:B

解析:本题考查信息安全基础知识。 威胁信息安全的因素有很多,一般包括自然灾害对设备实体的威胁、人为的故意破坏(黑客入侵等)、信息窃取或泄露、计算机病毒的威胁、误操作的威胁等。一般的程序出错将在软件维护过程中逐步克服,没有对信息安全造成严重威胁不算是威胁信息安全的重要因素。程序中的漏洞往往是开发者为维护方便起见预留的后门(例如不需要密码对程序进行修改的后门),不算作程序的错误。漏洞对外并不公开,但是被人发现后,则可能被人利用。

阅读理解
        Reading newspapers has become an important part of everyday life. Some people read newspapers as the
first thing to do in the morning, others read newspapers as soon as they have free time during the day so that
they can learn what is happening in the world.
        Sometimes, we do not have enough time to read all the news carefully, so we just take a quick look at the
front page. At other times, we may be in such a hurry that we only have a few minutes to look at the headlines
(标题) of the passage.
        Newspapers can be found everywhere in the world. We can get many different kinds of newspapers in
big cities, but in some mountain villages we can see few newspapers.
        Some newspapers are published (出版) once a week, but most of the papers are published once a day with
many pages, some even published twice a day! You know different people enjoy reading different newspapers.
Some like world news, and others prefer short stories. They just choose what they are interested in.
       Today newspapers in English have the largest numbers of readers in the world, The English language is so
popular that many Chinese students are reading English newspapers such as China Daily or 21st Century. Also
they bring us more and more information with internet.
1. People read newspapers in order to              .
[ ]
A. learn the latest news
B. meet their own different needs
C. read the short stories
D. find the morning news
2. From the passage we can see that           when people get newspapers.
[ ]
A. they read them very carefully
B. they just read the headlines
C. not everyone reads all the pages
D. they have no time to read them
3. According to the passage, besides newspapers, people also get information from             .
[ ]
A. magazines
B. advertisements
C. e-mails
D. internet
单项选择题