问题 单项选择题

关于代位权的行使,下列表述中正确的是( )。

A.债务人拥有到期的债权

B.债权人可以向人民法院请求以自己的名义代位行使债务人的债权

C.代位权的行使范围以债务人的债权为限

D.债权人行使代位权的必要费用,由第三人负担

答案

参考答案:B

解析: 《合同法》第73条规定:“因债务人怠于行使其到期债权,对债权人造成损害的,债权人可以向人民法院请求以自己的名义代位行使债务人的债权,但该债权专属于债务人自身的除外。代位权的行使范围以债权人的债权为限。债权人行使代位权的必要费用,由债务人负担。”

单项选择题 B1型题
阅读理解

To what degree can a computer achieve intelligence(智力)? The answer to this question may lie in a newly-developed US computer program called Smarter Child and the Internet.

If you ran into Smarter Child online, you would be surprised at this kid’s huge memory. It can recite many facts. For example, Smarter Child knows every baseball player in every team this season.

He knows every word in the dictionary and the weather in every major city areas across the US. However, if you ask Smarter Child other questions, you get stranger answers. A question about Smarter Child’s age returns, “One year, 11 days, 16 hours, 7 minutes, and 47 seconds!” Asking where he lives gets, “In a clean room in a high-tech building in California.”

Smarter Child uses the vast information on the World Wide Web as his memory bank. To answer questions about spelling, for instance, Smarter Child goes to American Heritage Dictionary online. For the weather, he visits www. intellicast. com.

Some scientists believe that by joining the many systems of the Internet, an artificial being with the combined knowledge of, say, Albert Einstein, Richard Nixon and Britney Spears could be born. However if Smarter Child wants to think and learn on his own like the boy-computer David in the movie A. I., Artificial Intelligence, he must overcome two problems.

The first is that computers find it difficult to read web pages because the files are labeled in different ways. That’s why programmers need to tell Smarter Child where to look for the weather. It would be a much more difficult task to let him find it himself.

Another problem is that while Smarter Child can process(处理) information more exactly and faster than any human, he lacks common sense—a basic grounding of knowledge that is obvious to any young child.

小题1:From the text we can infer that www. Intellicast. com is a website               .

A.which is specially designed to help Smarter Child

B.where we people can find Smarter Child

C.where weather forecasts are made

D.which is about artificial intelligence小题2: It is probably most difficult for Smarter Child to               .

A.tell us how to spell a difficult word

B.tell us how the American government is run

C.provide us with a famous poem by Shakespeare

D.learn how to tell right behaviors from wrong ones.小题3: Which of the following is TRUE according to the text?

A. Smart Child has his own memory bank big enough for all kinds of information.

B. A. I. Artificial Intelligence is probably the name of a film about a boy-computer.

C. Smart Child can recognize different files and find information needed on his own.

D. We have similar product now which has the knowledge of Einstein, Nixon and Spears.

小题4:Which of the following is the best title for the passage?

A.A New Web Child

B.Smarter Child

C.The Future of Internet

D.Intelligence Development