问题 多项选择题

根据国有资产转让的法律制度,以下说法正确的是( )。

A.在产权交易过程中,当交易价格为80万而评估结果为100万,应当暂停交易

B.产权转让的公告期为30个工作日

C.在分期付款的转让方式下,付款期限不得超过1年

D.在征集产生两个以上受让方时,应采取拍卖或者招投标方式组织产权交易

答案

参考答案:A,C,D

解析: 根据企业国有产权转让制度的相关规定,在产权交易过程中,当交易价格低于评估结果的90%是,应当暂停交易,在获得相关产权转让批准机构同意后方可继续进行。产权转让的公告期为20个工作日,也可以与产权交易机构通过委托协议另行约定公告期限,但不得少于20个工作日。采取分期付款方式的,受让方首期付款不得低于总价款的30%,并在合同生效之日起5个工作日内支付;其余款项应当提供合法的担保,并应当按同期银行贷款利率向转让方支付延期付款期间利息,付款期限不得超过1年。

选择题
阅读理解

阅读理解。

     Deserts are found where there is little rainfall or where rain for a whole year falls in only a few weeks'

time. Ten inches of rain may be enough for many plants to survive (存活) if the rain is spread throughout

the year, If it falls, within one or two months and the rest of the year is dry, those plants may die and a

desert may form.

     Sand begins as tiny pieces of rock that get smaller and smaller as wind and weather wear them down.

Sand dunes (沙丘) are formed as winds move the sand across the desert. Bit by bit, the dunes grow over

the years, always moving with the winds and changing the shape. Most of them are only a few feet tall,

but they can grow to be several hundred feet high.

     There is, however, much more to a desert than sand. In the deserts of the southwestern United States,

cliffs (悬崖) and deep valleys were formed from thick mud that once lay beneath a sea more than millions

of years ago. Over the centuries, the water dried up. Wind, sand, rain, heat and cold all wore away at the

remaining rocks. The faces of the desert mountains are always changing-very, very slowly-as these forces

of nature continue to work on the rock.

     Most deserts have a surprising variety of life. There are plants, animals and insects that:have adapted to

life in the desert. During the heat of the day, a visitor may see very few signs of living things, but as the air

begins to cool in the evening, the desert comes to life. As the sun begins to rise again in the sky, the desert

once again becomes quiet and lonely.

1. Many plants may survive in deserts when _____.

A. the rain is spread out in a year

B. the rain falls only in a few weeks

C. there is little rain in a year

D. it is dry all the year round

2. Sand dunes are formed when _____.

A. sand piles up gradually

B. there is plenty of rain in a year 

C. the sea has dried up over the years

D. pieces of rock get smaller

3. The underlined sentence in the third paragraph probably means that in a desert there is _____.

A. too much sand

B. more sand than before

C. nothing except sand

D. something else besides sand

4. It can be learned from the text that in a desert _____.

A. there is no rainfall throughout the year

B. life exists in rough conditions

C. all sand dunes are a few feet high

D. rocks are worn away only by wind and heat