问题 单项选择题

对施工单位工程文件的形成、积累、立卷归档工作进行监督、检查是( )的职责。

A.建设单位和施工总承包单位
B.监理单位和施工总承包单位
C.建设单位和监理单位
D.地方城建档案管理部门

答案

参考答案:C

解析: 本题考查重点是对“建设工程文件档案资料管理职责”的熟悉。建设单位职责中包括收集和汇总勘察、设计、施工、监理等单位立卷归档的工程档案。监理单位职责中包括在设计阶段,对勘察、测绘、设计单位的工程文件的形成、积累和立卷归档进行监督、检查;在施工阶段,对施工单位的工程文件的形成、积累、立卷归档进行监督、检查。因此,本题的正确答案是C。

阅读理解

I am a strong believer that if a child is raised with approval, he will learn to love himself and will be successful in his own way.

Several weeks ago, I was doing homework with my son in the third grade and he kept standing up from his chair to go over the math lines. I kept asking him to sit down, telling him that he would concentrate better. He sat but seconds later, as if he didn’t even notice he was doing it, he got up again. I was getting frustrated, but then it hit me. I started noticing his answers were much quicker and accurate (准确的) when he stood up. Could he be more intent (专心的) while standing up?

This made me start questioning myself and what I had been raised to believe. I was raised to believe that a quiet, calm child was a sure way to success. This child would have the discipline (纪律) to study hard, get good grades and become someone important in life.

Now those same people perhaps come to realize that their kids are born with their own sets of DNA and personality traits (特点) and all you can do is loving and accepting them. As parents, throughout their growing years and beyond that, we need to be our kids’ best cheer leaders, guiding them and helping them find their way.

I have stopped asking my son to sit down and concentrate. Obviously, he is concentrating just in his own way and not mine. We need to learn to accept our kids’ ways of doing things. Some way may have worked for me but doesn’t mean we need to carry it through generations. There is nothing sweeter than being individual (个人的) and unique (独一无二的). It makes us free and happy and that’s just the way I want my kids to live their own life.

小题1:At the beginning, the author tried to keep his son seated in order to make him _____.

A.pay more attention to his study

B.keep silent in the room

C.finish his homework on time

D.get right answers小题2:Inspired by the case of his son, the author began to doubt ________.

A.the importance of parents

B.the old form of education

C.the relationship between kids and their parents

D.the good grades of some kids小题3:According to the passage, which of the following statements is right?

A. We should help kids correct their wrong ways.

B. Parents should study their kids’ DNA.

C. Kids should be taught to behave themselves.

D. Parents should love and accept their kids.

小题4:Which of the following would be the best title of the passage?

A.Study hard and you’ll be successful

B.Be friendly to your children

C.Children’s success in their own style

D.Parents’ help with their children’s study

单项选择题