问题 单项选择题

政府之间在包干形式、收支基数以及上解数额和补助数额等方面,都是通过中央政府和些方政府谈判确定的,全国没有一个统一的标准,对各省的政策也不尽一致。而且,在包体制实施过程中,还存在中央政府和地方政府之间相互挤占财政收入的问题,这样的包干体制事实上是包而不干,缺乏法制化的约束手段。可见()

A.包干体制应该予以改善

B.包干体制应该予以取消

C.包干体制是有一些问题存在的

D.包干体制随意性大,很不规范

答案

参考答案:D

解析:本题是结论类题目较简单,可以直接从题干推出答案.

选择题
阅读理解

The rising costs of health care have become a problem for man y countries in the world. To deal with this problem, it is recommended that a big part of the state health budget be used for health education and disease prevention instead of treatment. Actually, many kinds of diseases are preventable in many ways and preventing a disease is usually much cheaper than treating it. For example, people could avoid catching a cold if they dressed warmly when the weather starts getting cold. But many people get sick because they fail to do so, and have to spend money seeing a doctor.

Daily habits like eating more healthy food would have kept millions of families from becoming bankruptif the patients had taken ways for early prevention. For example, keeping a balanced diet, such as not consuming too much animal fat and trying to have enough vegetables and fruits, seems to be quite important.

  One very effective and costless way of prevention is regular exercise, which is necessary for a healthy mind and body. Regular exercise, such as running, walking, and playing sports is a good way to make people feel better or reduce stress.

In addition, health education plays a key role in improving people’s health. By giving people more information about health, countries could help people understand the importance of disease prevention and ways to achieve it. For example, knowing one’s family medical history is an effective way to help keep healthy. Information about health problems among close relatives will make them aware of what they should do to prevent certain diseases through lifestyle changes, which will work before it is too late.    

However, paying more attention to disease prevention does not mean medical treatment is unimportant. After all, prevention and treatment are just two different means toward the same effect. In conclusion, we could save money on health care and treat patients more successfully if our country spends more money on health prevention and education.

小题1:What’s the best title of the passage?

A.Prevention or Education?

B.Exercise or Illness?

C.Health or Illness?

D.Prevention or Treatment?小题2:Which of the following can replace the underlined word “bankrupt”?

A.Unable to be cured.

B.Unable to pay one’s debts.

C.Stronger than ever before.

D.More successful than ever before.小题3:We learn from the passage that ______.

A.dressing warmly can prevent diseases.

B.a balanced diet is cheaper than regular exercise.

C.the more health education, the better.

D.the government’s health budget should be increased.小题4:Which of the following shows the structure of the passage?