问题 单项选择题

保险公估人对出险后的保险标的进行的查勘、检验、估损及理算等属于( )。

A.承保公估
B.理赔公估
C.残值处理
D.监装监卸

答案

参考答案:B

解析: 考点:保险公估人的经营范围。保险公估人对出险后的保险标的进行的查勘、检验、估损及理算等属于理赔公估。理赔公估是保险公估人的主要业务。理赔公估的主要程序包括:(1)现场查勘。查明保险事故发生的原因,是否有除外责任因素的介入,是否有第三者责任情况存在。清点现场未受损的财产,查清保险标的与受损财产之间的关系,进行损失定量等。(2)损失理算。确定保险财产的损失程度,确认是否全损或是否可以修复,修复费用是否超过财产的实际价值。(3)完成初步调查后,向保险公司出具初步公估报告,列明保险事故发生的时间及情况、损失原因、损失清单、损失理算、赔偿建议和代理追偿等事项。在结案之前,与保险公司保持联系,与被保险人进行协商。结案时,递交最后公估报告。

阅读理解

Most students think my reasons for this rule include negative experiences in the past when students made wrong use of technology. There’s a bit of truth to that. I’ve seldom had students make wrong use of technology in my classes; however, I have been e-mailed by students while they were in other teachers’ classrooms.

Some students think that I am anti-technology. There’s no truth in that at all. As I noted above, I love technology and try to keep up with it.

The real reason why I ask students to leave technology at the door is I think there are very few places in which we can have deep conversations. Interruptions (中断) by technology often break students’ thoughts and make them depend too much on outside information for ideas. I want students to dig deep in themselves for ideas. I want them to push each other to think differently and to make connections between the course material and the class discussion.

I have been teaching my history class in this way for many years and the evaluations (评价) show student satisfaction with the environment that I create. Students realize with deep conversation and difficult tasks, they learn at a deeper level – a level that helps them keep the course material beyond the classroom.

I am not saying that I won’t ever change my mind about technology use in my history class, but until I hear a really good reason for the change, I will continue my plan. A few hours of technology-free dialogue is just too sweet to give up.

小题1:The writer’s rule for his History Matters class is ____.

A.discussing historical ideas deeply

B.studying and discussing the materials

C.leaving technology out of the classroom

D.making right use of technology in class小题2:The word “negative” in Paragraph 3 means ____.

A.similar

B.unforgettable

C.special

D.unpleasant小题3:What can we know from the passage?

A.Students make right use of technology in other teachers’ classes.

B.The classroom is one of the good places to have deep conversations.

C.The writer encourages students to agree with others after discussion.

D.Students are unhappy with the writer’s way of teaching history.小题4:The writer wants to tell us that ____.

A.technology has different influences in different classes in college

B.technology makes it difficult to have true communication in class

C.history classes can help students to develop their deep thinking

D.it is time for him to give up his teaching method in history class

单项选择题