问题 单项选择题

关于计算机语言,下面叙述不正确的是

A.高级语言,较低级语言更接近人们的自然语言

B.高级语言、低级语言都是与计算机同时诞生的

C.机器语言和汇编语言都属于低级语言

D.BASIC语言、PASCAL语言、C语言都属于高级语言

答案

参考答案:B

解析: 程序设计语言根据其面向的不同对象(机器过程)分为低级语言和高级语言两种。面向机器的计算机语言称为低级语言,面向过程的计算机语言称为高级语言。机器语言是以二进制代码表示的指令集合,是计算机能直接识别和执行的语言。机器语言的优点是占用内存少,执行速度快,缺点是面向机器的语言,随机而异,通用性差,而且指令代码是二进制形式,不易阅读和记忆,编程工作量大,难以维护。汇编语言是符号化的机器语言,与机器语言相比,汇编语言容易写,容易懂,也容易记。缺点与机器语言相同,即通用性差,随机而异。高级语言是一种与具体计算机硬件无关,表达方式接近于个类自然语言的程序设计语言。高级语言的优点是通用性强,可以在不同的机器上运行,程序可读性强,便于维护,极大地提高了程序设计的效率和可靠性。BASIC语言、PASCAL语言和C语言都属于高级语言。

阅读理解

Pride and Prejudice for the Modern Woman

Let us imagine how Pride and Prejudice, Jane Austen's most famous work, might be updated, 200 years on.

Austen's popularity is rooted in her intelligence. But today she would certainly have had a very different life, as would her characters. Here's my own suggestion. . .

It is a truth finally and universally acknowledged that a single woman with brains deserves to have equal opportunities to men, however disadvantaged she may feel by sexism.

" My dear husband," said his hopeful wife one day, " have you heard that the local store, standing empty for so long, is taken over by a bright young businesswoman?"

Her dull and indifferent (漠不关心的) husband replied that he had not. "But it is, it is," she replied excitedly. Mr Dull-Husband made no reply.

"Don't you want to know her plans?" she cried with some impatience.

"Well, clearly you think it matters to your silly little head. .. so I'd better listen. "

"Well, my dear, the rumour (传言) is that she has already set up a string of successful businesses in northern England, though how a woman can know anything about that is beyond me. She will move in herself next month. " "What is her name?" "Bingley. "

"Is she married or single?"

"What a question! And none of your business. But her coming will be a fine thing for our five boys. " "How so? How can it possibly affect them? "

"My dear love; those lazy boys need something to wake them up. There are bound to be jobs going. "

" Is that her point in settling here? Surely as a woman she has simply taken a fancy to the place. "

" Nonsense, my love, how little you've noticed the world has changed. She's got a first-rate degree and some sort of business qualification, I'm told. She surely needs one of our boys! Perhaps you might give her a call. "

" Me? No. Perhaps you can take an interest. You still have your looks, after all. She may even offer you a job. " "Oh, that's not likely. These new chances belong to the younger generation. But now you mention it, I think I'll go along all the same. "

And Mrs Bennet went along. That was 10 years ago. She is now managing director of a FTSE-listed company.

... It would remain the case, of course, that Mrs Bennet would be one of very few women on the company board, that her salary would be lower than her male colleagues, her bonus of a more "female" dimension and her lifespan (年限) among the city's business leaders shorter than theirs. Still, she'd no doubt have enjoyed Davos—and might even have hobnobbed (攀谈) with influential figures.

小题1:Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Austen was born 200 years ago.

B.Austen rewrote Pride and Prejudice.

C.Austen's success lies in her wisdom.

D.Austen's updated work gains popularity.小题2:The underlined part in the passage suggests that Mrs Bennet ____.

A.had mixed feelings of admiration and surprise about Bingley

B.felt kind of worried and doubtful about Bingley

C.was extremely anxious to meet Bingley

D.had a great curiosity about Bingley小题3:In the eyes of Mrs Bennet, Bingley surely needed one of their boys to ____.

A.get married to

B.work for her

C.help her move in

D.take over her store小题4:What does the writer intend to tell us?

A.Women with brains can also be as successful as men.

B.Women have to pay a high price for success.

C.A judgment must be made free from prejudice.

D.Sex discrimination still exists nowadays.

单项选择题 B型题