问题 阅读理解
Timetables are important. They help you know what your classes are and when your classes are. They help you get to your classes on time. A class timetable has the names and time of all classes. A good timetable has other information(信息) too. You can write your teachers’names on it. In some schools, students have the same class in the same place every day—from Monday to Friday. The following timetable is fit(合适的) for those students.
Time
Monday
Tuesday
Wednesday
Thursday
Friday
7:50
Meeting
Meeting
Meeting
Meeting
Meeting
8:20
Chinese
English
Maths
English
Chinese
9:05
Morning Exercises
9:30
Maths
Chinese
English
Chinese
Maths
10:25
 
Maths
Chinese
Maths
PE
11:45
Lunch
12:45
History
Music
PE
Music
English
13:30
PE
Art
History
Art
History
14:15
Biology
Geography
Biology
Geography
Meeting
15:00
 
Chinese : Mr Li       Maths: Ms Feng          English: Mr Black       
History: Mr Ge       Geography: Mr Jiang      Biology: Miss Song        
Art : Mr Xu       Music: Mr Hu       PE :Ms Wang    Meeting: Ms Feng
小题1:Why do we say the timetables are important?
A.Because they can help us do the homework well.
B.Because they can help us know about out subjects.
C.Because they can help us know a lot about our classmates.
D.Because they can help us know a lot about our teachers.
小题2:What does the timetable include(包括)?
a. the names of the subjects
b. the time of all classes
c. the classroom
d. the teachers’ names
e. the workdays of a week
A.a c d e B.a b c e C.a b d e D.a b c d e
小题3:What class are the students having at 10:30 on Wednesday?
A.PEB.MathsC.EnglishD.Chinese
小题4:How many classes does Ms Feng have on Friday?
A.OneB.TwoC.ThreeD.Four
小题5:Which of the following is Not right?
A.The students have an hour for lunch.
B.The students have seven lessons a day.
C.The students go to school five days a week.
D.The students do morning exercises and play ball games every day.
答案

小题1:B

小题2:C

小题3:D

小题4:C

小题5:D

题目分析:时间表是很重要的。他们帮助你知道你的上什么课,何时上课。他们帮助你按时上课。一个班级的时间表有所有的科目的名称和时间。一个很好的时间表,还有其他信息。你可以写你的老师的名字。在一些学校,从星期一到星期五学生每天上相同的课在相同的地方。

小题1:细节理解题,根据文中语句“Timetables are important. They help you know what your classes are and when your classes are. They help you get to your classes on time.”理解可知。课程表可以让我们了解上课的信息,故选B。

小题2:细节理解题,根据文中语句“A class timetable has the names and time of all classes. A good timetable has other information(信息) too. You can write your teachers’names on it.”理解可知。课程表上可以有课程名称,时间,星期和老师的姓名,故选C。

小题3:细节理解题,根据文中表格的内容理解可知,在星期三的十点半学生们上中文课,故选D。

小题4:细节理解题,根据文中表格的内容理解可知,Ms Feng老师在周五将有三节课,故选C。

小题5:细节理解题,根据文中表格的内容理解可知,学生每天做早操,但并不是每天都打球故选D。

点评:细节理解题.标示细节问题的出处。再次快速阅读全文,特别注意与具体细节题目相关的事实,并在文章中相关事实细节处做上相应的记号,以便我们对照具体细节题目,印证文章细节,提高解题的准确率。

问答题
单项选择题