问题 阅读理解
China has decided to stop the use of free plastic bags. Supermarkets, shops and outlets(经销店) in China can’t offer plastic bags any more.
Every year, people use too many plastic bags. They throw them here and there, after, they have used them. The government has done its best to deal with them but failed. While we offer quick service to customers, the plastic bags pollute the water, earth and air, and they waste the oil. The government asks people to go back to carry cloth bags and use baskets when they go to buy something. The cloth bags and baskets can be used again and again.
Many months have passed. The environment has been improved a lot.
Action
Make a decision to stop 小题1:     the plastic bags.
小题2:   
Supermarkets, shops and outlets
Advantage
Offer小题3:    service to customers
Disadvantage
Pollute water, earth and 小题4:   the oil.
What should we do
Go back to carry cloth bags and use 小题5:   .
答案

小题1:using

小题2:place(s)

小题3:quick

小题4:waste

小题5:baskets

  

题目分析:本文讲诉了中国政府决定禁止超市,商店使用塑料袋。因为塑料袋会照成很大的污染。人们可以在超市使用布袋和篮子。几个月之后,环境有了很大的提高。本题是根据文章找内容。表格中所有内容都在文章中,所以同学们应该认真阅读文章。

小题1:考查动词。根据文章中:China has decided to stop the use of free plastic bags,可知缺少stop停止.

小题2:考查名词。文中有句子: Supermarkets, shops and outlets(经销店) in China can’t offer plastic bags any more.这些超市,商店,经销店均为地点,故填place地点.            

小题3:考查形容词。文中While we offer quick service to customers,可知所缺词为:quick.快速的。                          

小题4:考查动词。根据:bags pollute the water, earth and air, and they waste the oil可知缺少waste浪费。                  

小题5:考查名词。由句子:bags and use baskets when they go to buy something.   可知,应填baskets篮子。

填空题
选择题